Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Σερί κερδών για 5η εβδομάδα, με άνοδο 1%, στα 74,05 δολάρια το αργό

Πετρέλαιο: Σερί κερδών για 5η εβδομάδα, με άνοδο 1%, στα 74,05 δολάρια το αργό
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η προσφορά δεν θα καλύψει την ταχύτατα αυξανόμενη ζήτηση
Σχετικά Άρθρα

Διατήρησαν την ανοδική τους πορεία οι τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας την πέμπτη σερί ανοδική εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για ενίσχυση της ζήτησης εν μέσω της προοπτικής για οικονομική ανάκαμψη παγκοσμίως, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Market Watch την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 .
Ο λόγος για τα «το σερί κερδών είναι πολύ απλός: η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου επανέρχεται ταχύτερα από την προσφορά», επισήμανε σε ημερήσια έκθεση ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής στην Price Futures Group.
«Η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου μειώνεται και ο OPEC+ φαίνεται απρόθυμος να προσθέσει πάρα πολλά βαρέλια, ακόμη και αν είναι ξεκάθαρο ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου ικετεύει για περισσότερα».

Σύνοδος OPEC+

Στη σύνοδο του OPEC+ της 1ης Ιουλίου αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την αύξηση της παραγωγής και πόση θα είναι αυτή
Εκτιμάται ότι ο OPEC+ θα κινηθεί επιφυλακτικά ως προς την αύξηση της παραγωγής του, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα, ωστόσο ορισμένοι αναλυτές σημειώνουν ότι ίσως ο OPEC+ αυξήσει την παραγωγή του περισσότερο από όσο αναμένεται παρακινημένος από την αυξανόμενη ζήτηση.
Ο Eugen Weinberg, αναλυτής εμπορευμάτων στην Commerzbank, ανέφερε σε σημείωμά του πως ο OPEC+ θα μπορούσε να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα σε περαιτέρω αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια ημερησιώς, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο, επεκτείνοντας την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο.

Τα συμβόλαια

Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου αυξηθηκε κατά 75 σεντς ή 1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 74,05 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας υψηλό 2,5 ετών.
Σε εβδομαδιαία βάση το WTI σημείωσε άνοδο 3,9%.
Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινήθηκε το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου, το οποίο ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 57 σεντς ή 0,8% στα 75,38 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, ενώ το συμβόλαιο του εμπροσθοβαρή μήνα Αυγούστου πρόσθεσε 62 σεντς ή 0,8% στα 76,18 δολάρια το βαρέλι, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Οκτωβρίου 2018.
Το Brent κατέγραψε άνοδο 3,6% στην εβδομάδα. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης