Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Προς αδιέξοδο στον ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής - Δεν αποκλείονται τα τριψήφια νούμερα στο πετρέλαιο

Προς αδιέξοδο στον ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής - Δεν αποκλείονται τα τριψήφια νούμερα στο πετρέλαιο
Τα τριψήφια νούμερα στην τιμή του πετρελαίου αχνοφαίνονται στον ενεργειακό ορίζοντα
Σχετικά Άρθρα

Δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμμαχία ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αύξησης στην παραγωγή πετρελαίου, καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν κάθετα αρνητικά, με αποτέλεσμα οι συνομιλίες να περιπέσουν σε αδιέξοδο και τα τριψήφια νούμερα αχνοφαίνονται στον ενεργειακό ορίζοντα.
Με την τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι να τυγχάνει διαπραγμάτευσης στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, στα 76 δολάρια, οι φωνές για αύξηση στην παραγωγή, εν μέσω και της ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας, πληθαίνουν.
Σε αυτό το πλαίσιο, η συνέλευση του ΟΠΕΚ θα ξανασυνεδριάσει τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, με τις ΗΠΑ να μεταχειρίζονται όλα τα όπλα που έχουν στη διάθεσή τους για να αποτρέψουν τις τριψήφιες τιμές, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times.
Στο μεταξύ, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία πρότειναν αύξηση της παραγωγής με προσοχή κατά 400.000 βαρέλια κάθε μήνα μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου - μια πρόταση την οποία έχουν υποστηρίξει ευρέως άλλες χώρες, πλην των Εμιράτων, τα οποία αντιτάχθηκαν, λέγοντας ότι η ποσόστωση που καθορίστηκε στο πλαίσιο της αρχικής συμφωνίας μείωσης του εφοδιασμού -μεσούντος του κορωνοϊού τον Απρίλιο του 202 - δεν αντιστοιχούσε στις μέγιστες δυνατότητες παραγωγής τους.
Πάντως, πίσω από την άρνηση των Εμιράτων ίσως βρίσκεται η Σαουδική Αραβία, με ορισμένους αναλυτές να πιστεύουν ότι θέλει μια ελαφρώς υψηλότερη τιμή τόσο για να ενισχύσει τα κυβερνητικά έσοδά της όσο και για να ενθαρρύνει πιο μακροπρόθεσμες επενδύσεις στη βιομηχανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης