Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο OPEC+ δεν έχει σημειώσει πρόοδο στην επίλυση των διαφορών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και ΗΑΕ

Ο OPEC+ δεν έχει σημειώσει πρόοδο στην επίλυση των διαφορών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και ΗΑΕ
Reuters: Δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση στο αδιέξοδο του OPEC+
Σχετικά Άρθρα

Ο OPEC+ δεν έχει σημειώσει ακόμη πρόοδο στην επίλυση των διαφορών μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μια διαμάχη που οδήγησε σε μη συμφωνία για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανέφεραν πηγές του OPEC+ στο πρακτορείο Reuters.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσία εργάζεται πίσω από τα παρασκήνια για να φέρει το Ριάντ και το Αμπού Ντάμπι στο τραπέζι για να βρεθεί μια λύση για τη συμφωνία, σύμφωνα με τις πηγές.
Ωστόσο, μια ρωσική πηγή δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν αναμένεται συνάντηση αυτή την εβδομάδα.
Μια διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών βρέθηκε στο επίκεντρο την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συμφωνία για ενίσχυση της παραγωγής από τον Αύγουστο.
Η διαμάχη ανάγκασε τα μέλη του OPEC+ να εγκαταλείψουν τις συνομιλίες για την αύξηση της παραγωγής μετά από ημέρες διαπραγματεύσεων.
Υπενθυμίζεται ακόμη, πως ο Λευκός Οίκος ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις συνομιλίες του OPEC και των εταίρων του και έχουν πραγματοποιήσει συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Ακόμη, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin και ο Αμερικανός ομόλογός του J. Biden δεν συζήτησαν για τον OPEC+ ή τις τιμές του πετρελαίου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας την Παρασκευή.
Σε κοινή δήλωση σήμερα Δευτέρα, η Σαουδική Αραβία και το Ομάν έκαναν κάλεσμα για συνεχή συνεργασία του OPEC+.
Σημειώνεται πως ο OPEC+ κατέληξε σε συμφωνία πέρυσι για περικοπές παραγωγής πετρελαίου σχεδόν κατά 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ή περίπου το 10% της διεθνούς παραγωγής, καθώς η πανδημία έπληξε τη ζήτηση.
Οι περιορισμοί σταδιακά χαλάρωσαν και σήμερα κυμαίνονται στα 5,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου υποχωρεί 1,30% και κινείται στα 73,60 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου χάνει 1,27%, και κινείται στα 74,85 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης