Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΙΕΑ: Η κόντρα Σαουδικής Αραβίας και ΗΑΕ πλήττει την αγορά πετρελαίου

ΙΕΑ: Η κόντρα Σαουδικής Αραβίας και ΗΑΕ πλήττει την αγορά πετρελαίου
Οι αγορές πετρελαίου παγκοσμίως αναμένεται να γίνουν σημαντικά πιο σφιχτές εάν οι OPEC+ δεν επιλύσουν το αδιέξοδο

Οι αγορές πετρελαίου παγκοσμίως αναμένεται να γίνουν σημαντικά πιο σφιχτές εάν οι OPEC+ δεν επιλύσουν το αδιέξοδο ώστε να συμφωνήσουν στην αύξηση της παραγωγής, προειδοποίησε η ΙΕΑ.
Έχοντας βρεθεί σε αδιέξοδο εξαιτίας μιας διαφωνίας της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο OPEC+ πρόκειται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επίπεδα παραγωγής τον επόμενο μήνα, παρά το ότι η κατανάλωση καυσίμων ανακάμπτει από την πανδημία και κορυφώνεται η αύξηση της ζήτησης για τα καλοκαιρινά ταξίδια.
Το αδιέξοδο στο εσωτερικό του Οργανισμού απειλεί να προκαλέσει μεγαλύτερο έλλειμμα στην προσφορά, με τη δυνατότητα οι υψηλές τιμές των καυσίμων να καταστρέψουν μια εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη, τόνισε η ΙΕΑ στο μηνιαίο της report.
Ο OPEC και οι συνεργάτες του έχουν σταδιακά αποκαταστήσει τις τεράστιες ποσότητες παραγωγής πετρελαίου που είχαν διακοπεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά η κόντρα των δύο χωρών της Μέσης Ανατολής εμποδίζει τη διαδικασία.
Η διαφωνία τους έρχεται σε μια ιδιαίτερα ακατάλληλη στιγμή, αναφέρει η ΙΕΑ.
Το απόθεμα πετρελαίου που συγκεντρώθηκε στη διάρκεια της πανδημίας έχει καθαρίσει, και τα αποθέματα βρίσκονται τώρα είναι κάτω από το μέσο επίπεδο.
Στο μεταξύ, η παγκόσμια ζήτηση αναμένεται να ανακάμψει κατά 5,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2021, μετά από την άνευ προηγουμένου πτώση που παρατηρήθηκε το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης