Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Απώλειες 2,8% για το αργό στα 73,13 δολάρια – Θρίλερ για τον συμβιβασμό στον OPEC+

Πετρέλαιο: Απώλειες 2,8% για το αργό στα 73,13 δολάρια – Θρίλερ για τον συμβιβασμό στον OPEC+

To Reuters μετέδωσε την είδηση για συμβιβασμό μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Σχετικά Άρθρα
Απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, αφού δέχθηκαν πιέσεις από τα στοιχεία που έδειξαν μείωση στη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ, ενώ την ίδια ώρα οι traders παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στον OPEC+ με το επίδικο ζήτημα να είναι η εξεύρεση συμβιβαστικής φόρμουλας όσον αφορά τη διαφωνία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και ΗΑΕ με αντικείμενο την αύξηση της παραγωγής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Market Watch .
Ειδικότερα, ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε την Τετάρτη 14 Ιουλίου ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία στον OPEC+ όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου
«Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών συνεχίζονται», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με το Reuters.

Φήμες για συμβιβασμό

Νωρίτερα, το ίδιο πρακτορείο είχε μεταδώσει, επικαλούμενο πηγή του OPEC+, πως Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέληξαν σε συμβιβασμό για την παραγωγή πετρελαίου, παρέχοντας στα ΗΑΕ τη δυνατότητα να ανοίξει περισσότερο στη στρόφιγγα, όπως είχε ζητήσει στην αρχή των διαπραγματεύσεων.
Το δημοσίευμα ανέφερε πως σύμφωνα με την πηγή, η παραγωγή των ΗΑΕ θα διαμορφωνόταν στα 3,65 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μετά τη λήξη της ισχύουσας συμφωνίας τον Απρίλιο του 2022.
Εν τω μεταξύ, η ίδια πηγή ανέφερε πως δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία για την επόμενη συνάντηση του OPEC+.

Αποθέματα

Οι έμποροι επεξεργάστηκαν επίσης τα εβδομαδιαία στοιχεία για την προσφορά πετρελαίου στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι τα εγχώρια αποθέματα σε αργό μειώθηκαν για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα.
Επιπλέον, μειώθηκε η τεκμαιρόμενη ζήτηση για βενζίνη κίνησης, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση των αποθεμάτων του καυσίμου.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 2,12 δολάρια ή 2,8%, για να διαμορφωθεί στα 73,13 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 1,73 δολάρια ή 2,3%, στα 74,76 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης