Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Απώλειες 3,7% για το αργό, στα 71,81 δολ. στην εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση

Πετρέλαιο: Απώλειες 3,7% για το αργό, στα 71,81 δολ. στην εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση

Το brent κατέγραψε απώλειες 2,6% σε εβδομαδιαία βάση καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο

Σχετικά Άρθρα

Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου σπάζοντας ένα αρνητικό σερί δύο συνεδριάσεων, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση ο «μαύρος χρυσός» κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση του από τον Μάρτιο, με την αγορά να αξιολογεί την πιθανότητα να υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά αργού στην παγκόσμια αγορά εν μέσω μείωσης της ζήτησης, όπως επισημαίνει σε σημείωμά του το Market Watch.
«Η εξάπλωση της μετάλλαξης Delta εντείνει τις ανησυχίες ότι η αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο θα αναχαιτιστεί, τουλάχιστον για μερικούς μήνες», δήλωσε ο Michael Lynch, πρόεδρος της Strategic Energy & Economic Research.

Συμφωνία στον OPEC+

«Επίσης, το ενδεχόμενο να καταρρεύσει στον OPEC+ η συμφωνία για την αύξηση παραγωγής, ακόμη και αν η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταλήξουν σε συμβιβασμό, υποδηλώνει ότι το καρτέλ δεν θα κρατήσει αρκετό πετρέλαιο εκτός αγοράς για να στείλει τις τιμές υψηλότερα από εδώ και στο εξής», πρόσθεσε ο ίδιος.
Όπως τόνισε ο Lynch μια συμβιβαστική φόρμουλα με τα ΗΑΕ μπορεί να οδηγούσε άλλες χώρες-παραγωγούς στο «να ζητήσουν ανακούφιση από τις ποσοστώσεις παραγωγής βραχυπρόθεσμα, εξέλιξη αρνητική τουλάχιστον για την ψυχολογία της αγοράς».

Τα συμβόλαια

Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου πρόσθεσε 16 σεντς ή 0,2% την Παρασκευή (16 Ιουλίου), με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,81 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μετά το χαμηλό ενός μήνα που κατέγραψε την Πέμπτη (15/7), σύμφωνα με τη FactSet.
Σε εβδομαδιαία βάση, το WTI υποχώρησε κατά 3,7%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από το 5νθήμερο που έληξε στις 26 Μαρτίου, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.
Σε παρόμοιους ρυθμούς κινήθηκε και το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου, αφού πρόσθεσε 12 σεντς ή 0,2% στα 73,59 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.
Σε εβδομαδιαία βάση, είχε απώλειες 2,6%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση του για 5νθήμερο από τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης