Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συμφωνία στον OPEC+ για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον Αύγουστο – Δυναμική υποστήριξης

Συμφωνία στον OPEC+ για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον Αύγουστο – Δυναμική υποστήριξης
Καταγράφεται δυναμική υποστήριξης της συμφωνίας, που επιτεύχθηκε στον OPEC+
Σχετικά Άρθρα

Οι χώρες-μέλη του OPEC+ συμφώνησαν την Κυριακή (18/7/2021) να προχωρήσουν σε περαιτέρω χαλάρωση της μείωσης της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου από τον Αύγουστο.
Επίσης συμφώνησαν να παρατείνουν ένα συνολικό πακέτο διαχείρισης της διάθεσης του πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2022, όπως δήλωσαν δύο πηγές του Οργανισμού.
Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) δήλωσε την Κυριακή (18/7/2021) πως η χώρα του τάσσεται υπέρ της συμφωνίας, που επιτεύχθηκε.
«Υποστηρίζουμε δυναμικά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε» δήλωσε ο υπουργός Suhail al-Mazrouei, όπως μετέδωσε η τηλεόραση al-Sharq TV.

Αυξάνει την παραγωγή η Ρωσία

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Alexander Novak δήλωσε ότι η Ρωσία θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της, κατά το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, μετά τη νέα συμφωνία που επιτεύχθηκε στον OPEC+, αναφορικά με την αύξηση της συνολικής παραγωγής πετρελαίου.
Ο Novak είπε ότι η Ρωσία θα αρχίσει να αυξάνει τη μηνιαία παραγωγή της κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα, από τον Αύγουστο και θα φτάσει στα επίπεδα παραγωγής που είχε πριν από την κρίση του κορωνοϊού, τον Μάιο του 2022.
Η Ρωσία θα παράγει επιπλέον περίπου 21 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου τη χρονιά που διανύουμε και την επόμενη χρονιά, δήλωσε ο ίδιος.
Είπε επίσης, στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ότι ο προϋπολογισμός της χώρας θα έχει επιπλέον έσοδα 400 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων) με δεδομένη τη νέα συμφωνία και με μία μέση τιμή πετρελαίου στα 60 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης