Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ισχυρά κέρδη +4,6% στα 70,30 δολ. για το WTI - «Άλμα» +4,2% στα 72,23 δολ για το brent

Πετρέλαιο: Ισχυρά κέρδη +4,6% στα 70,30 δολ. για το WTI -  «Άλμα» +4,2% στα 72,23 δολ για το brent

H EIA ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουλίου

Σχετικά Άρθρα

Θεαματική ανάκαμψη κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, άνω του 4%, μετά και τη δημοσίευση των νεότερων στοιχείων για τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ, σε ένα διάστημα αυξημένης ζήτησης για καύσιμα λόγω της θερινής, τουριστικής περιόδου, αντισταθμίζοντας τις πιέσεις από την πρώτη εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων αργού από τα μέσα Μαϊού, σύμφωνα με το σχόλιο του Market Watch Τετάρτη 21 Ιουλίου.
Ειδικότερα, η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε στις 21 Ιουλίου ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουλίου.
Αυτή ήταν η πρώτη εβδομαδιαία αύξηση τις τελευταίες εννεά εβδομάδες.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts έκαναν λόγο για υποχώρηση των αποθεμάτων κατά 6,7 εκατ. βαρέλια.

Δυτική ακτή

Τα στοιχεία της EIA έδειξαν παράλληλα ότι τα αποθέματα αργού στο Cushing, το βασικό σημείο παράδοσης και αποθήκευσης στις ΗΠΑ, υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια στα 36,7 εκατ. βαρέλια.
Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA.
Την ίδια ώρα, το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης εντοπίστηκε στη Δυτική Ακτή, μια περιοχή που οι traders συνήθως παραβλέπουν καθώς το σύστημα διανομής είναι σχετικά απομονωμένο από την υπόλοιπη χώρα.
Αντιθέτως στο μεγάλο κέντρο αποθήκευσης του Όκλαντ τα αποθέματα έπεσαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια, στα 36,7 εκατ. που είναι η χαμηλότερη επίδοση από τις αρχές του 2020

Τα συμβόλαια

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου (WTI) κέρδισε 3,10 δολ. ή 4,6% και έκλεισε στα 70,30 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το Brent Σεπτεμβρίου, στο μεταξύ, πρόσθεσε 2,88 δολ. ή σχεδόν 4,2% στα 72,23 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.
Τα στοιχεία της EIA έδειξαν επίσης ότι τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 100.000 βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα υποχώρησαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια.
Πάντως οι αναλυτές περιμένουν πως τα «σφιχτά» επίπεδα προσφοράς και τα χαμηλά αποθέματα στην αμερικανική αγορά θα συντηρηθούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της χρονιάς διευκολύνοντας την περαιτέρω άνοδο των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης