Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ήπια πτώση -0,4%, στα 74,10 δολ., για το brent - Απώλειες -0,2%, στα 72,07 δολάρια, για το WTI

Πετρέλαιο: Ήπια πτώση -0,4%, στα 74,10 δολ., για το brent - Απώλειες -0,2%, στα 72,07 δολάρια, για το WTI

Ανησυχίες για τη συμφωνία για αύξηση της παραγωγής στον OPEC+ και την παγκόσμια διασπορά της μετάλλαξης Delta

Ήπια πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 23 Ιοθλίου, σπάζοντας ένα σερί τριών ανοδικών συνεδριάσεων που επέτρεψαν στον «μαύρο χρυσό» να ανακάμψει μετά τις απώλειες της Δευτέρας 18 Ιουλίου 2021 που τον είχαν ωθήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, σύμφωνα με το σημείωμα του Market Watch.
Η αγορά εξέφρασε επιφυλάξεις εάν η συμφωνία που επετεύχθη στον OPEC+ θα ωθούσε ανοδικά το πετρέλαιο, ως «σήμα» παρατεταμένης σταθερότητας, ή πτωτικά, «δείχνοντας
προς τη διοχέτευση περισσότερου πετρελαίου στην αγορά, υπογράμμισε ο Michael Lynch, πρόεδρος της Strategic Energy & Economic Research.

Το sell-off

Το αργό έκανε «βουτιά» τη Δευτέρα, με το WTI να σημειώνει πτώση άνω του 7%, σε ένα sell-off το οποίο αποδόθηκε εν μέρει στις ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Delta του κορvνοϊού και τον αντίκτυπό της στη ζήτηση ενέργειας.
Η ανάκαμψη της αγοράς, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες «επιβεβαίωσε την εκτίμησή μας ότι το selloff προκλήθηκε τελικά από εξωγενείς παράγοντες», τόνισε σε σημείωμά του ο Eugen Weinberg, αναλυτής στην Commerzbank.

Ενότητα του OPEC+

Ο Weinberg δήλωσε ότι επιβεβαιώνει επίσης την προσδοκία πως η συμφωνία στον OPEC+ για αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως κάθε μήνα αρχής γενομένης από τον Αύγουστο, θα αποτρέψει την επανάληψη της περσινής διάσπασης του καρτέλ.
Η συμφωνία τονίζει την ενότητα του OPEC+ και υποδηλώνει πως το καρτέλ θα διατηρήσει την "τιμολογιακή του δύναμη", γεγονός που θα οδηγήσει το πετρέλαιο σε υψηλότερες τιμές”, σημείωσε ο ίδιος.

Αποθέματα ΗΠΑ

Επιπλέον, τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη 21 Ιουλίου έδειξαν εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, μετά από οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες μείωσης, ωστόσο τα αποθέματα στον κόμβο αποθήκευσης στο Cushing βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020.

Τα συμβόλια

Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 16 σεντς ή 0,2% στα 72,07 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ στην εβδομάδα σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,7%.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 31 σεντς ή 0,4%, στα 74,10 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, με απώλειες 0,7% σε εβδομαδιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης