Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος +1,8%, στα 76,05 δολ., για το brent – Κέρδη +1,7%, στα 73,62 δολ., το WTI, σε υψηλό 2 εβδομάδων

Πετρέλαιο: Άνοδος +1,8%, στα 76,05 δολ., για το brent – Κέρδη +1,7%, στα 73,62 δολ., το WTI,  σε υψηλό 2 εβδομάδων

Η EIA ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουλίου, σηματοδοτώντας την 9η εβδομαδιαία μείωση σε 10 εβδομάδες

Σχετικά Άρθρα
Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να «σκαρφαλώνει» στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο -και πλέον- εβδομάδων, μία ημέρα αφότου η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού, βενζίνης και διυλισμένων προϊόντων στις ΗΠΑ μειώθηκαν σε εβδομαδιαία βάση, όπως επισημαίνεται σε σχόλιο του market Watch την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2021.

Μείωση αποθεμάτων

Ειδικότερα, η EIA ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουλίου, σηματοδοτώντας την ένατη εβδομαδιαία μείωση σε 10 εβδομάδες.
Τα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 1,27 εκατ. βαρέλια, αφήνοντας τα αποθέματα στον κόμβο παράδοσης των προθεσμιακών συμβολαίων WTI στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Ιανουάριο του 2020, όπως τόνισε σε σημείωμά του ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στην ING.

Διυλιστήρια

Επιπλέον, η κατεργασία του αργού μειώθηκε για τέταρτη σερί εβδομάδα, υποχωρώνταςμειώθηκαν , σημείωσε ο Carsten Fritsch, αναλυτής της Commerzbank.
«Επομένως, είναι 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως κάτω από τον μέσο όρο των ετών 2015-19. Αυτό δεν δείχνει ισχυρή ζήτηση από τα διυλιστήρια»πρόσθεσε ο ίδιος.

Βενζίνη

Η EIA ανέφερε επίσης ότι τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα και προσδιόρισε την ποσότητα της βενζίνης κίνησης που παρέχεται σε 9,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο, αύξηση της τάξης του 9,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2020.

Μετάλλαξη Delta – πανδημία

Η μεταβλητότητα στην αγορά πετρελαίου παραμένει, δεδομένης της εξάπλωσης της μετάλλαξης Delta υογράμμισε ο Dan Flynn, αναλυτής της The Price Futures Group.
Ωστόσο, «η ζήτηση αυξάνεται ακόμη και με αυτά τα πρωτοσέλιδα, που πριν από έναν χρόνο θα είχαν προκαλέσει σοκ στην αγορά», τόνισε ο ίδιος.

Τα συμβόλαιο

Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,23 δολάρια ή 1,7%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 73,62 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 1,31 δολάρια ή σχεδόν 1,8% στα 76,05 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.
WTI και Brent έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιουλίου και κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη από τις 22 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης