Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας (υπ.Περιβάλλοντος): Λάθος ότι η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη άρχισε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ

Σκρέκας (υπ.Περιβάλλοντος): Λάθος ότι η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη άρχισε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ
Σε λειτουργία όλες οι γραμμές υψηλής τάσης, δεν έχει πρόβλημα η Αττική είπε ο κ.Σκρέκας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είναι λάθος πως η φωτιά στη Βαρυμπόμπη ξέσπασε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας.
«Είναι λάθος ότι η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ.
Κακώς γίνεται μια τέτοια συζήτηση αυτή την στιγμή.
Δεν έχει καμία βάση αλήθειας.
Βρίσκονται μακριά από την περιοχή καλώδια μεταφοράς ή διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα αίτια θα διαλευκανθούν από το ανακριτικό της πυροσβεστικής» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Σκρέκας, ο οποίος είπε πως επλήγησαν τα καλώδια και έκλεισαν τα κυκλώματα αφού ξεκίνησε η πυρκαγιά, για να προστατευτούν οι μονωτήρες.
Ο κ.Σκρέκας τόνισε ότι οι γραμμές υψηλής τάσης είναι όλες σε λειτουργία, άρα το λεκανοπέδιο της Αττικής δεν έχει πρόβλημα.
«Έχουμε πρόβλημα στη γραμμή διανομής μέσης τάσης που καταλήγει σε Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό χωριό και στις γύρω περιοχές, όπου εκεί έχουν υποστεί ζημιές οι ξύλινες κολώνας και οι μετασχηματιστές» ανέφερε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή βρίσκονται συνεργεία τεχνικών για να ξεκινήσουν αμέσως εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών, μόλις ολοκληρωθεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Άντεξε το σύστημα

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, «το σύστημα άντεξε χθες με τη μεγάλη πυρκαγιά και με ρεκόρ ζήτησης όλων των εποχών», επισημαίνοντας ότι τις μεσημεριανές ώρες αιχμής «η ζήτηση έφτασε τις 10.800 μεγαβατώρες ανά ώρα».
«Τέτοια ζήτηση δεν έχουμε δει στο σύστημα τις τελευταίες δεκαετίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σκρέκας, ο οποίος έκανε λόγο για ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος χθες το απόγευμα στην Αττική, τις οποίες απέδωσε στην αποκοπή των γραμμών υπερυψηλής και υψηλής τάσης, κάτι που δημιούργησε «πρόβλημα οριακά», με «βυθίσεις στο σύστημα που προκάλεσαν αστοχίες», οι οποίες όμως αποκαταστάθηκαν γρήγορα.
Ερωτηθείς για το εάν αποφύγαμε τον κίνδυνο ενός blackout, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, είπε πως «έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση σε όλη την Επικράτεια».
«Είμαστε έτοιμοι για τα πιο απίθανα σενάρια, όπως μια πυρκαγιά, που προκαλεί διακοπή ηλεκτροδότησης που δημιουργεί προβλήματα στη συνολική ευστάθεια του δικτύου» είπε ο κ.Σκρέκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης