Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ισχυρές απώλειες -3%, στα 70,25 δολ, για το Brent και -3,6%, στα 68 δολ., για το WTI

Πετρέλαιο: Ισχυρές απώλειες -3%, στα 70,25 δολ, για το Brent και -3,6%, στα 68 δολ., για το WTI
Η απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ ώθησε πτωτικά τις τιμές του πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα

Διατηρήθηκε η πτωτική πορεία στις τιμές του πετρελαίου για τρίτη συνεδρίαση και οι τιμες του «μαύρου χρυσού» υποχώρησαν σε χαμηλό δύο εβδομάδων στη σημερινή συνεδρίαση, μετά την απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και τις ανησυχίες ότι η εξάπλωση της μετάλλαξης Delta θα επηρεάσει την παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021.
Οι ανησυχίες κατάφεραν να επισκιάσουν τη γεωπολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή που ωστόσο συγκράτησε την περαιτέρω πτώση των τιμών.

Τα συμβόλαια

Η τιμή brent κατέγραψε πτώση κοντά 3% στα 70,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού έκανε βουτιά στα 68 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 3,6%.
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο και για τις δύο τιμές από τις 20 Ιουλίου.

Τα αποθέματα

Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατ.βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν περισσότερο του αναμενομένου.
Πιέσεις στην αγορά πετρελαίου άσκησαν επίσης τα στοιχεία της ADP που έδειξαν ότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ ήταν μικρότερη του αναμενομένου τον Ιούλιο, αλλά και οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Federal Reserve Richard Clarida ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης