Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Απώλειες -1% για το brent, στα 70,59 δολ., και -0,9%, στα 68,44 δολ., για το WTI

Πετρέλαιο: Απώλειες -1% για το brent, στα 70,59 δολ., και -0,9%, στα 68,44 δολ., για το WTI
Τόσο ο IEA όσο και ο OPEC «προβλέπουν μια υπερπλήρη αγορά πετρελαίου για το επόμενο έτος»
Σχετικά Άρθρα

Δ

Με απώλειες έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση ο «μαύρος χρυσός» συγκράτησε τα κέρδη του, εν μέσω της εντεινόμενης ανησυχίας για τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Delta και του αντίκτυπου της στη ζήτηση του αργού, σύμφωνα με το σχόλιο τoy Market Watch 13 Αυγούστου 2021.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, στη μηνιαία έκθεσή του, υποβάθμισε την πρόβλεψή του για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2021, ενώ αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για το 2022.
Παράλληλα, ο OPEC άφησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του για την ισχυρή ανάκαμψη της διεθνούς ζήτησης πετρελαίου το 2021 και για περαιτέρω ανάπτυξη το επόμενο έτος,

Αύξηση παραγωγής

Τόσο ο IEA όσο και ο OPEC προβλέπουν μια υπερπλήρη αγορά πετρελαίου για το επόμενο έτος, επισήμανε σε σημείωμά του ο Carsten Fritsch, αναλυτής της Commerzbank.
«Οι προβλέψεις τους για το επόμενο έτος καθιστούν ένα πράγμα σαφές: Ο OPEC+ δεν έχει τα περιθώρια να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου το 2022, εάν δεν θέλει να ρισκάρει μια νέα υπερπροσφορά και συσσώρευση αποθεμάτων», τόνισε ο ίδιος.
Όσον αφορά την πίεση στον OPEC που προανήγγειλε Λευκός Οίκος για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, ο Darren Schuringa, διευθύνων σύμβουλος της ASYMmetric ETFs, την ερμήνευσε στο ΜarketWatch ως ένδειξη ότι «η ζήτηση πετρελαίου είναι παρούσα και ισχυρή».
«To αμερικανικό αίτημα (σ.σ. προς τον OPEC) έρχεται σε αντίθεση με το αφήγημα περί επιβράδυνσης στη ζήτηση πετρελαίου».

Τα συμβόλαια

Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 65 σεντς ή 0,9%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 68,44 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Σε εβδομαδιαία βάση, το WTI σημείωσε μικρά κέρδη της τάξης του 0,2%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε 72 σεντς ή 1% την Παρασκευή, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 70,59 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.
Στην εβδομάδα κατέγραψε απώλειες 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης