Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση -0,6% για το πετρέλαιο Brent, στα 72,61 δολ. το βαρέλι

Πτώση -0,6% για το πετρέλαιο Brent, στα 72,61 δολ. το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου, έχασε 70 cents ή 1% στα 69,29 δολάρια το βαρέλι

Aπώλειες κατέγραψαν οι τιμές πετρελαίου την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, ωστόσο η αργή ανάκαμψη από τον τυφώνα Ida στις επιχειρήσεις αργού στον Κόλπο του Μεξικού συνέβαλε σε αύξηση των τιμών για την εβδομάδα.
Σε αυτό το κλίμα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου, έχασε 70 cents ή 1% στα 69,29 δολάρια το βαρέλι.
Παράλληλα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Νοεμβρίου, υποχώρησε κατά 42 cents ή 0,6% στα 72,61 δολ. το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 1,3% σε επίπεδο εβδομάδας.
Ειδικότερα, όσον αφορά τα στοιχεία για την απασχόληση, οι θέσεις εργασίας στη χώρα (πλην του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα) αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 235.000, ενώ τα στοιχεία για τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν στα 1,05 εκατ. για τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της χώρας. Η ανεργία υποχώρησε στο 5,2%. Σημειώνεται πως η μέση εκτίμηση των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg ήταν για αύξηση κατά 733.000 θέσεις εργασίας για τον Αύγουστο.
Η επιβράδυνση των νέων προσλήψεων αποτυπώνει τόσο τους φόβους για τις επιπτώσεις του κύματος της μετάλλαξης Δέλτα, όσο και τη δυσκολία για την κάλυψη των κενών θέσεων στην αγορά εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης