Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το περίπτερο του ΑΔΜΗΕ στην 85η ΔΕΘ εγκαινίασε ο Σκρέκας: Προτεραιότητα η αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Το περίπτερο του ΑΔΜΗΕ στην 85η ΔΕΘ εγκαινίασε ο Σκρέκας: Προτεραιότητα η αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας
"H διασύνδεση Σαντορίνης-Νάξου ξεκινά, καθώς οι διαγωνισμοί για τη διασύνδεση του νησιού με τη Νάξο ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και μέσα στον Σεπτέμβριο υπογράφουμε τις συμβάσεις με τους αναδόχους", ανέφερε ο  Μ. Μανουσάκης

Το περίπτερο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), εγκαινίασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, Μ. Μανουσάκη και του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθ. Δαγούμα.
Το κεντρικό μήνυμα του φετινού περιπτέρου του ΑΔΜΗΕ στη ΔΕΘ είναι το πράσινο επενδυτικό πρόγραμμά ύψους 5 δισ. ευρώ που υλοποιεί με ορίζοντα το 2030, με το οποίο προχωρά στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας.

Σκρέκας: Βασική προτεραιότητα η αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας

«Η αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας παραμένει βασική προτεραιότητα και κρίσιμο στοίχημα στην πορεία προς την επιτυχημένη υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της Κυβέρνησής μας για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας», δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
Πρόσθεσε ότι «η διασύνδεση των μη διασυνδεδεμένων νησιών, η αύξηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, βρίσκονται στο επίκεντρο των άμεσων σχεδίων μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στον κοινό στόχο να καταστεί η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050». Εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως «η χώρα μας θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει στην προστασία του περιβάλλοντος, καθιστώντας τον πλανήτη βιώσιμο και εξανεμίζοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Ξεκινά η διασύνδεση Σαντορίνης-Νάξου

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε ότι «από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η διασύνδεση Σαντορίνης-Νάξου ξεκινά, καθώς οι διαγωνισμοί για τη διασύνδεση του νησιού με τη Νάξο ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και μέσα στον Σεπτέμβριο υπογράφουμε τις συμβάσεις με τους αναδόχους. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τις υπόλοιπες ΝΔ Κυκλάδες, τη διασύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας και νέα έργα ενίσχυσης του χερσαίου ηλεκτρικού συστήματος».
Υπογράμμισε ότι «χάρη στα έργα μας, το 2030 θα βρει το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας πολύ πιο κοντά στους στόχους της ενεργειακής μετάβασης και πολύ πιο έτοιμο απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης».
Τέλος, αναφέρθηκε στο πιο πρόσφατο επίτευγμα του ΑΔΜΗΕ, την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου, την οποία, όπως είπε, «θα έχουμε τη χαρά να εγκαινιάσουμε σύντομα στα Χανιά».
«Με την επιτυχή λειτουργία αυτής της διασύνδεσης από το φετινό καλοκαίρι, ήδη οι καταναλωτές απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες ηλεκτροδότησης, όπως έχει συμβεί εξάλλου με όλα τα νησιά που έχουν διασυνδεθεί ως τώρα», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης