Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗ- Τιμολόγια: Δίνει έκπτωση έως 40% στο… νοικοκυριό του Μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ ενώ η βιομηχανία κατεβάζει ρολά

ΔΕΗ- Τιμολόγια: Δίνει έκπτωση έως 40% στο… νοικοκυριό του Μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ ενώ η βιομηχανία κατεβάζει ρολά
Στα 172,ευρω ανέβηκε η τιμή της Mwh

Εκπτώσεις στα τιμολόγια ρεύματος για καταναλώσεις ρεύματος πάνω από 300 kwh έως τις 600 kwh που θα φτάνουν έως 40% είναι πρόθυμη να δώσει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στους οικιακούς καταναλωτές για να μειωθούν τα κόστη της ενέργειας που τρέχουν με υψηλές ταχύτητες.
Το κόστος κατανάλωσης ρεύματος για την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου εκτοξεύτηκε στα 172,77 ευρω ανα Mwh σημειώνοντας αύξηση κατά 27,20% σε μία ημέρα.
Από την ημέρα των κυβερνητικών ανακοινώσεων η τιμή της Mwh ανέβηκε 59,33 ευρώ και η ποσοστιαία αύξηση ανέρχεται στο 52,3%.
Η κυβέρνηση με την απόφαση της να χρηματοδοτήσει το σύνολο των καταναλωτών μέχρι τις πρώτες 300 kwh με κρατικό χρήμα φτάνει μέχριτο … ρολόι του Ζαμπλουτου Ρώσου ολιγάρχη Ριμπολόβλεφ όπως και στα ρολόγια άλλων μεγαλόσχημων που έχουν βίλες αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο Πόρτο Χέλι, στη Μύκονο και άλλων περιοχών .
Η διοίκηση της ΔΕΗ έσπευσε να συνδράμει στο έργο της «κατάσβεσης» από την …ενεργειακή φωτιά που καίει τα νοικοκυριά ενώ ακόμη δεν έχει προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις προς το Χρηματιστήριο Αθηνών για τη νέα εμπορική της πολιτική έτσι ώστε να μάθουν οι μέτοχοι το κόστος του μέτρου, το οποίο μπορεί να είναι θετικό για την εταιρεία καθώς θα προσελκύσει πελατεία από τους υπόλοιπους παρόχους ενέργειας.
Οι σχετικές ανακοινώσεις για το τι θα κάνει η ΔΕΗ αναφέρθηκαν από τον υπουργό ΥΠΕΝ Κώστα Σκρέκα.

Η ΔΕΗ δεν θέλει ως πελάτες τις μεσαίες βιομηχανίες της ΜΤ

Ωστόσο η διοίκηση της ΔΕΗ όπως και η Κυβέρνηση ξέχασαν από το γενναιόδωρο πακέτο της ενέργειας αφού εντάσσονται οι οικονομικά ευκατάστατοι οι πλούσιοι όπως και οι ζάμπλουτοι ενώ έμειναν εκτός του πακέτου οι βιομηχανίες που εντάσσονται στα τιμολόγια Μέσης Τάσης.
Το κόστος ενέργειας σε αρκετές μονάδες της βιομηχανίας έχει ανέλθει σε 150 ευρώ ανά Mwh που καθιστά ανέφικτη τη λειτουργία τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες μονάδες κατέβασαν το διακόπτη του ρεύματος και σταμάτησαν την παραγωγική διαδικασία διότι το τελικό κόστος παραγωγής φθάνει σε απαγορευτικά επίπεδα και σε Μη ανταγωνιστικά επίπεδα τιμολόγησης των προϊόντων τους.
Στέλεχος της αγοράς λέει ότι η εκτίναξη των τιμών ρεύματος σταματούν την παραγωγική εργασία των μονάδων και διατυπώνει την αγωνία του, επισημαίνοντας ότι οι μεσαίες επιχειρήσεις θα βγουν εκτός αγοράς.
Το ίδιο στέλεχος που μας ζήτησε να διατηρήσουμε την ανωνυμία του αναφέρει ότι οι αρκετές επιχειρήσεις θέλουν να επιστρέψουν στη ΔΕΗ αλλά η διοίκηση δεν απαντά θετικά στα αιτήματά τους και τα απορρίπτει το ένα μετά το άλλο.
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών

Ο A αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κώστας Δαμίγος χαρακτήρισε θετικό το μέτρο της χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις που έχουν χαμηλή τάση όπως είναι οι φούρνοι, τα συνεργεία αυτοκινήτων η αργυροχρυσοχοΐα και άλλα 800 επαγγέλματα που δουλεύουν με ρεύμα χαμηλής τάσης, σημειώνοντας όμως να δούμε στην πράξη την εφαρμογή του μέτρου.

Υπουργός Κώστας Σκρέκας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης των λογαριασμών ρεύματος, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ αναφέρθηκε ότι πρόκειται για ευρωπαϊκή φαινόμενο αύξησης των τιμολογίων ρεύματος λόγω αύξησης των τιμών των ρύπων στην άνοδο του φυσικού αερίου και άλλων παραγόντων.
Ο υπουργός ανέφερε στις πρωτοβουλίες της διοίκησης της ΔΕΗ να μειώσει περαιτέρω τα τιμολόγια ρεύματος για τους δικούς της πελάτες που έχουν συμβόλαια με ρήτρα αναπροσαρμογής και διατύπωσε τη προσδοκία να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός εννοώντας να ακολουθήσουν κι άλλοι προμηθευτές την ΔΕΗ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης