Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανακατεύεται η τράπουλα εντός ΟΠΕΚ - Ο ρόλος Αλγερίας και Σαουδικής Αραβίας

Ανακατεύεται η τράπουλα εντός ΟΠΕΚ - Ο ρόλος Αλγερίας και Σαουδικής Αραβίας

Αλγερία και Σαουδική Αραβία συντονίζουν τις θέσεις τους αναφορικά με περιφερειακά και διεθνή θέματα, κυρίως για την ανάληψη κοινής αραβικής δράσης

Ο πρόεδρος της Αλγερίας A. Teboun και ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Al Saud συζήτησαν, για το συντονισμό των ενεργειών τους εντός του ΟΠΕΚ, όπως επίσης και σε διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα, όπως ανακοίνωσε η προεδρία της Αλγερίας και δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός.

Η Σαουδική Αραβία «ενδιαφέρεται να συνεχίσει το συντονισμό και τις διαβουλεύσεις αναφορικά με περιφερειακά και διεθνή θέματα…, κυρίως για την ανάληψη κοινής αραβικής δράσης» δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Τεμπούν στο Αλγέρι.
Επίσης συζητήθηκε «ο συντονισμός των θέσεων αναφορικά με τον ΟΠΕΚ, αλλά και η υποστήριξη και η ενθάρρυνση των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας στην κρατική τηλεόραση της Αλγερίας.
Ο ίδιος μετέφερε ένα μήνυμα από τον Σαουδάραβα βασιλιά Salman bin Abdulaziz Al Saud και συζήτησε με τον Teboun τρόπους για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, όπως ανακοίνωσε η προεδρία της Αλγερίας.
«Ο πρόεδρος έδωσε έμφαση στις βαθιές και σταθερές διμερείς σχέσεις και στην ενίσχυσή τους ώστε να εξυπηρετηθούν σημαντικά συμφέροντα των δύο λαών», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης