Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Aπώλειες -0,4% για το Brent, στα 75,34 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Aπώλειες -0,4% για το Brent, στα 75,34 δολάρια το βαρέλι
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Οκτωβρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 64 σεντς ή 0,9%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 71,97 δολάρια το βαρέλι

Με απώλειες έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί από τα υψηλά 1,5 μήνα.
Το σημερινό sell-off "οφείλεται κυρίως στην αποκόμιση κερδών μετά την άνοδο που κατέγραψε το πετρέλαιο στις αρχές της εβδομάδας", δήλωσε ο Marshall Steeves, αναλυτής των ενεργειακών αγορών στην IHS Markit.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Οκτωβρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 64 σεντς ή 0,9%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 71,97 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Σε αντίστοιχο ρυθμό κινήθηκε και το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Νοεμβρίου, αφού την Παρασκευή υποχώρησε κατά 33 σεντς ή 0,4%, στα 75,34 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.
Οι αγορές του αργού αυξήθηκαν μετά την εβδομαδιαία έκθεση που έδειξε ότι τα αποθέματα του WTI στις ΗΠΑ μειώθηκαν εκ νέου, αφού πάνω από το 1/5 της υπεράκτιας παραγωγής των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού παραμένει εκτός λειτουργίας λόγω των ζημιών που προκάλεσαν σε πλατφόρμες και εγκαταστάσεις η τροπική καταιγίδα Nicholas και ο τυφώνας Ida.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης