Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πειραιώς: Νέα χρηματοδοτικά προϊόντα για Αγροτικά Φωτοβολταϊκά

Πειραιώς: Νέα χρηματοδοτικά προϊόντα για Αγροτικά Φωτοβολταϊκά

Στελέχη της Τράπεζας ενημέρωσαν τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων, για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που καλύπτουν το σύνολο των αναγκών τους

Η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί στρατηγική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία στηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.
Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της Τράπεζας ενημέρωσαν τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων (ΠΣΑΘ), για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που καλύπτουν το σύνολο των αναγκών τους.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Poseidon Palace, στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, τέσσερα ανώτερα στελέχη της Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, παρουσίασαν τα νέα προϊόντα, που παρέχουν ρευστότητα στους κατόχους υφιστάμενων πάρκων Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (Φ/Β), και τα οποία αφορούν:

  • Χρηματοδότηση επενδύσεων “repowering”, για αντικατάσταση και αναβάθμιση εξοπλισμού (π.χ. panel, inverters κ.τ.λ.)
  • Παροχή ρευστότητας μέσω ειδικού Κεφαλαίου Κίνησης, για τις ανάγκες τόσο του πάρκου όσο και της αγροτικής εκμετάλλευσης.

Παράλληλα, έγινε παρουσίαση του συνόλου των χρηματοδοτικών λύσεων, που αφορούν στην κάλυψη των βραχυπρόθεσμων και των επενδυτικών αναγκών των αγροτών, με έμφαση στις επενδύσεις που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Αλέξης Πολυτάκης, Διευθυντής του Κέντρου Εργασιών Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, δήλωσε: «Η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκει συνεχώς να διευρύνει τις δράσεις και πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει, για τη στήριξη των αγροτών της χώρας.
Με την πεποίθηση ότι η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πέραν της παραγωγής πράσινης ενέργειας, μπορεί να συνεισφέρει στη δημιουργία συμπληρωματικών εσόδων για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και στη βελτίωση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητάς τους, η Τράπεζα προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά χρηματοδοτικών προϊόντων για τη λειτουργία τους.
Τώρα, με τα δύο νέα δάνεια, το «repowering» και το «κεφάλαιο κίνησης Φ/Β», οι αγρότες κάτοχοι φωτοβολταϊκών έχουν πρόσβαση σε ρευστότητα, τόσο για την ομαλή λειτουργία των εκμεταλλεύσεών τους όσο και για την αναβάθμιση των φωτοβολταϊκών σταθμών τους».
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Θεμάτων εκπροσωπεί και εκφράζει πάνω από 10.000 αγρότες μέλη και αποτελεί θεσμικό συνομιλητή της Τράπεζας, αλλά και της πολιτείας για τα ζητήματα ενδιαφέροντος του πρωτογενούς τομέα, με πλήθος παρεμβάσεων και ουσιαστική συμβολή στην επίλυση πολλών θεμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης