Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κρίσιμο το μοίρασμα των μετοχών της ΔΕΗ στα funds - Το μεγάλο παιχνίδι του MSCI

tags :
Κρίσιμο το μοίρασμα των μετοχών της ΔΕΗ στα funds - Το μεγάλο παιχνίδι του MSCI
O πήχυς του ανταγωνισμού ανεβαίνει σε πολλά επίπεδα με την αύξηση της ΔΕΗ
Την αποφυγή συγκέντρωσης μεγάλου ποσοστού σε έναν πάικτη θέλει η κυβέρνηση για την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ για προφανείς λόγους.
Ο πρώτος για να μην έχει απεναντί της έναν επενδυτή, ο οποίος θα προβάλει επιθετικά την δική του άποψη για την εταιρική διακυβέρνηση και κατά δεύτερον για να μην σχηματιστούν ποσοστά, που θα αμφισβητούν με τον οποιοδήποτε τρόπο τις αποφάσεις της δίοικησης, που πλέον θα ελέγχει στενά το 34% του  μετοχικού κεφαλαίου.Μένει να δούμε τι θα γίενι με το 3% του ΕΦΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση η αύξηση κεφαλαίου, που θα είναι τουλάχιστον 1 δισ δείχνει, ότι σε κορυφαίο επίπεδο και υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού, που είχε τον στόχο της αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε, ο κεντρικός στόχος είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ΔΕΗ, η οποία θα επιταχύνει από μόνη της τον πράσινο μετασχηματισμό, θα πάρει κεφάλι στην αγορά των ΑΠΕ και θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό απέναντι στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους που κυριαρχούν στον χώρο.
Η μεν Μυτιληναίος στον τομέα του φυσικού αερίου, που είναι ο πλέον ισχυρός με 3 σύγχρονα εργοστάσια και το πρωτο CCGT της χώρας να ξεκινά σε λίγους μήνες δείχνει ότι στον κλάδο αυτό θα παραμείνει ο leader, ενώ η Τέρνα Ενεργειακή με χαρτοφυλάκιο στα αιολικά πάνω από 2GW είναι επίσης μπροστά στον τομέα της.
Ο τομέας που θα υπάρξει πραγματική σφαγή τους επόμενους μήνες θα είναι η λιανική, όπου οι αντοχές των εταιριών θα τεσταριστούν στα άκρα, λόγω των πολύ μεγάλων αυξήσεων στο κόστος. Εκεί η ΔΕΗ έχοντας περίσσευμα κεφαλαίων θα επιχειρήσει να επιβάλει την δική της πολιτική για πολλούς λόγους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης