Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Kέρδη για το πετρέλαιο - Στο +0,2% και στα 78,52 δολ. το βαρέλι το Brent

Kέρδη για το πετρέλαιο - Στο +0,2% και στα 78,52 δολ. το βαρέλι το Brent
Tο αργό τύπου WTI παράδοσης Νοεμβρίου κέρδισε 20 σεντς, κλείνοντας στα 75,03 δολ. το βαρέλι

Με κέρδη σημείωσε στη συνεδρίαση της Πέμπτης μετά την είδηση ότι οι κρατικές ενεργειακές εταιρείες της Κίνας έλαβαν εντολή να αυξήσουν τα αποθέματά τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις ενεργειακές ανάγκες του χειμώνα.
«Το γεγονός αυτό μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για το αργό» σημειώνει ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην The Price Futures Group.
Σε αυτό το κλίμα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent, παράδοσης Νοεμβρίου, έχασε 12 σεντς ή 0,2%, στα 78,52 δολ. το βαρέλι.
Το συμβόλαιο έληξε με τη λήξη της συνεδρίασης.
Το πιο ενεργό συμβόλαιο Δεκεμβρίου κέρδισε 22 σεντς ή 0,3%, στα 78,31 δολ. το βαρέλι.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αργό τύπου WTI παράδοσης Νοεμβρίου κέρδισε 20 σεντς, κλείνοντας στα 75,03 δολ. το βαρέλι.
Την Τετάρτη, η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει αύξηση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ κατά 4,6 εκατ. βαρέλια, γεγονός που άσκησε πίεση στις τιμές.
Για επτά συναπτές εβδομάδες τα αποθέματα μειώνονταν, κυρίως λόγω των επιπτώσεων της καταιγίδας Ida στον Κόλπο του Μεξικού.
Ο OPEC+ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα προκειμένου να συζητήσει τα σχέδια για την παγκόσμια παραγωγή αργού υπό το φως της ανάκαμψης από την πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης