Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Γαλλία λαμβάνει μέτρα ελέγχου των αυξήσεων στις τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού εν μέσω λαϊκής δυσαρέσκειας

Η Γαλλία λαμβάνει μέτρα ελέγχου των αυξήσεων στις τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού εν μέσω λαϊκής δυσαρέσκειας

Πόσο απέχουμε από το να αρχίσει η κυβέρνηση να δίνει δωρεάν γεύματα καθώς οι τιμές των τροφίμων κυμαίνονται στα υψηλά δεκαετίας;

Σχετικά Άρθρα

Πλήθος μέτρα «προστασίας των καταναλωτών» προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εκτεταμένες συνέπειες από την εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Jean Castex προκειμένου να αμβλυνθεί η εκτεταμένη λαϊκή δυσαρέσκεια εν όψει των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT.
«Θα εισαγάγουμε αυτό που θα αποκαλούσα ‘‘ δασμολογική ασπίδα’' για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια», δήλωσε ο Castex κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του/

Αυξήσεις τιμών – Μείωση φορολογικής επιβάρυνσης

Είπε ότι τυχόν επιβολή νέων δασμών για την εισαγωγή φυσικού αερίου θα αναβληθεί (μετά την προγραμματισμένη αύξηση της 12,6% της Παρασκευής 1η Οκτωβρίου) έως ότου μειωθούν οι τιμές στα τέλη Μαρτίου/Απριλίου, προσθέτοντας ότι θα προστατεύσει 5 εκατομμύρια νοικοκυριά που έχουν συμβόλαια κυμαινόμενων τιμών.
Ο Castex δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα μειώσει τους φόρους στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, περιορίζοντας την προγραμματισμένη αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για κατοικίες στο 4% τον Φεβρουάριο του 2022.
Καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να συνεχίσουν να ανεβαίνουν καθώς χαμηλώνουν οι θερμοκρασίες, η ενεργειακή πολιτική της Γαλλίας έχει ένα εισάγει κοινωνικό στοιχείο για να κατευνάσει την κοινωνική δυσαρέσκεια έναντι του προέδρου Emmanuel Macron μέχρι τις εκλογές.

Προστασία

«Καμία περαιτέρω αύξηση της τιμής μετά την 1η Οκτωβρίου έως τη μείωση των παγκόσμιων τιμών, που αναμένεται τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο» δήλωσε ο Castex.
Οι Γάλλοι καταναλωτές έχουν προστατευτεί κάπως από τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας που επηρεάζουν μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Ασίας, επειδή το 70% της ενέργειας της χώρας προέρχεται από πυρηνικά εργοστάσια.
Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει ένα τμήμα της χώρας που βασίζεται στην παραγωγή ορυκτών καυσίμων.

Αποζημιώσεις

Όσον αφορά το ανώτατο όριο των δασμών, ο Castex είπε ότι οι προμηθευτές φυσικού αερίου θα αποζημιωθούν για τυχόν απώλειες.
Υπογραμμισε ότι οι ειδικοί στην αγορά εμπορευμάτων πιστεύουν ότι οι τιμές θα μειωθούν «σημαντικά» μέχρι την άνοιξη.
Προς το παρόν, οι ευρωπαϊκές τιμές βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ο καθώς οι προμήθειες παραμένουν προβληματικές.
Τα ολλανδικά προθεσμιακά συμβόλαια φυσικού αερίου αυξήθηκαν στα 100 ευρώ την Παρασκευή, καθώς αυξάνεται η ροή από τη Ρωσια την Ευρώπη

Προεδρικές εκλογές

Για τον Γάλλο πρόεδρο Macron, η ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση δεν θα μπορούσε να έρθει στη χειρότερη στιγμή, καθώς οι προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Απρίλιο.
Ο πρόεδρος δεν χρειάζεται άλλες κοινωνικές αναταραχές καθώς οι διαδηλωτές εβδομαδιαίως να πορεύονται στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στους περιορισμούς του COVID και τα πιστοποιητικά Covid-19.
Επομένως, η ενεργειακή πολιτική που εφαρμόζεται έχει στόχο να μετριάσει το αυξανόμενο κόστος ενέργειας και να διατηρήσει τον Macron στην εξουσία.
Πόσο απέχουμε από το να αρχίσει η κυβέρνηση να δίνει δωρεάν γεύματα καθώς οι τιμές των τροφίμων κυμαίνονται στα υψηλά δεκαετίας;, καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης