Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας (υπ. Ενέργειας): Από το 2022 οι μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τα νοικοκυρικά

Σκρέκας (υπ. Ενέργειας): Από το 2022 οι μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τα νοικοκυρικά

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας παρέπεμψε για τις ανακοινώσεις όσον αφορά τις μειώσεις τελών για τις επόμενες εβδομάδες

Σχετικά Άρθρα

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών, από το νέο έτος (2022) προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021.
Ο υπουργός παρέπεμψε για τις ανακοινώσεις για τις επόμενες εβδομάδες.

Μειώσεις στα τέλη

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν και ελαφρύνσεις που έχουν να κάνουν με τα τέλη που υπάρχουν στους λογαριασμούς ρεύματος.
«Από την επόμενη χρονιά θα υπάρξει σημαντική μείωση, που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες εβδομάδες, σε ό,τι αφορά τις ΥΚΩ (τις χρεώσεις για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας) γιατί έχουμε προχωρήσει σε μικρή ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, και από εκεί θα εξοικονομήσουμε αρκετές δεκάδες εκατ. ευρώ από την επόμενη χρονιά, τα οποία θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς όλων των καταναλωτών».

Υπολογισμός

«Έως το τέλος του χρόνου θα ξέρουμε ποια ακριβώς θα είναι αυτή η ελάφρυνση.
Την έχουμε υπολογίσει, είναι αρκετά σημαντική, και θα ανακοινώσουμε και ποια θα είναι η ελάφρυνση τα επόμενα χρόνια από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (τέλη) μέσα από το επενδυτικό πλάνο που προωθούμε ως κυβέρνηση και ο ΑΔΜΗΕ, ο αρμόδιος διαχειριστής, υλοποιεί» κατέληξε ο υπουργός Ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης