Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Απώλειες για το πετρέλαιο λόγω Putin - Στο -1,8% και τα 81,08 δολάρια το Brent

Απώλειες για το πετρέλαιο λόγω Putin - Στο -1,8% και τα 81,08 δολάρια το Brent
Tο αργό τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Νοεμβρίου, έχασε την Τετάρτη 1,9% και έκλεισε στα 77,43 δολάρια

Πτώση κατέγραψε το πετρέλαιο την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, δίνοντας μια ανάσα στις οικονομίες που έχουν τρομάξει με την άνοδο των τιμών στην ενέργεια εν όψει της έλευσης του χειμώνα.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Νοεμβρίου, έχασε την Τετάρτη 1,9% και έκλεισε στα 77,43 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδό του την Τρίτη στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014.
Αντίστοιχα, το αργό τύπου Brent, που αποτελεί και δείκτη αναφοράς παγκοσμίως, έχασε 1,48 δολάρια ή 1,8% και τερμάτισε τη συνεδρίαση στα 81,08 δολάρια το βαρέλι, μετά το υψηλό σχεδόν τριών μηνών που κατέγραψε εχθές.
«Φρένο» στην εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου, μία μόλις ημέρα μετά την καταγραφή της υψηλότερης τιμής του από το 2008, έβαλε η δέσμευση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ενισχύσει τον εφοδιασμό προς την Ευρώπη, η οποία αντιμετωπίζει ασφυκτικές πιέσεις εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.
Ο Putin τόνισε ότι οι πωλήσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα μπορούσαν να ανέλθουν σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ πρόσθεσε ότι και οι ροές μέσω Ουκρανίας θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τη σύμβαση της Gazprom με το Κίεβο, σύμφωνα με το Reuters.
Το σχόλιο του Ρώσου προέδρου άλλαξε άρδην το κλίμα στην αγορά φυσικού αερίου, με τις τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ) στην Ευρώπη να υποχωρούν σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης