Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Kέρδη για το πετρέλαιο - Στο +1,1% και στα 81,95 δολάρια το Brent

Kέρδη για το πετρέλαιο - Στο +1,1% και στα 81,95 δολάρια το Brent
Tο πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 87 σεντς ή 1,1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 78,30 δολάρια

Kέρδη σημείωσε το πετρέλαιο στη συνεδρίαση της 7ης Οκτωβρίου 2021, με την αγορά να τονώνεται από την είδηση που μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο Bloomberg πως το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ δεν εξετάζει την αξιοποίηση των αποθεμάτων πετρελαίου έκτακτης ανάγκης "αυτή τη στιγμή", ούτε επιδιώκει την απαγόρευση των εξαγωγών αργού για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση.
Το πετρέλαιο συγχρόνισε τον βηματισμό του με τη Wall Street, η οποία καταγράφει ισχυρά κέρδη, μετά και τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι επικεφαλής της αμερικανικής Γερουσίας για αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, αποφεύγοντας έτσι μια πιθανώς καταστροφική στάση πληρωμών στα τέλη αυτού του μήνα.
Σε αυτό το κλίμα, το πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 87 σεντς ή 1,1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 78,30 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Σε αντίστοιχο ρυθμό κινήθηκε και το αργό τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου, που κέρδισε 87 σεντς ή 1,1% στα 81,95 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.
Όσον αφορά τα futures παραδόσεως Νοεμβρίου στις ΗΠΑ για το φυσικό αέριο, αυτά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση σβήνοντας τις απώλειες του 2% που κατέγραφαν νωρίτερα για να προσθέσουν 0,02 σεντς στα 5,677 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.
«Έχω μια καλή είδηση, βρήκαμε μια συμφωνία για να παρατείνουμε το όριο του χρέους" ανέφερε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών Chuck Schumer, διευκρινίζοντας ότι ελπίζει να περάσει αυτή η συμφωνία από τη Γερουσία ακόμη και σήμερα.
Σύμφωνα με τον βοηθό ενός γερουσιαστή, η συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών προβλέπει ότι θα αυξηθεί η δυνατότητα δανεισμού του υπουργείου Οικονομικών κατά 480 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το υπουργείο εκτιμούσε ότι αν δεν αυξανόταν το όριο του χρέους οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρεθούν σε κατάσταση στάσης πληρωμών στις 18 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης