Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας: Οριζόντια έκπτωση 15% στο αέριο για όλους τους καταναλωτές – Δημιουργία τετραψήφιου αριθμού επανασύνδεσης ρεύματος

Σκρέκας: Οριζόντια έκπτωση 15% στο αέριο για όλους τους καταναλωτές – Δημιουργία τετραψήφιου αριθμού επανασύνδεσης ρεύματος
Oριζόντια έκπτωση 15% στο φυσικό αέριο για όλους τους καταναλωτές

Τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS - ενεργειακής αλληλεγγύης για την επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, προκειμένου να μην μείνει κανένα ευάλωτο νοικοκυριό χωρίς θέρμανση τις πολύ κρύες ημέρες του χειμώνα, γνωστοποίησε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ στον τετραψήφιο αυτό αριθμό θα καλούν τα νοικοκυριά και άμεσα θα κινητοποιείται η διαδικασία, με τη μεταφορά του αιτήματος στον οικείο δήμο, στις τριμερείς επιτροπές αξιολόγησης και θα προστρέχουν τις αμέσως επόμενες ώρες να επανασυνδέσουν «αυτούς οι οποίοι έχουν απόλυτη αδυναμία να πληρώσουν το λογαριασμό της ενέργειας, είτε είναι ρεύμα είτε είναι φυσικό αέριο».
Πρόσθεσε ότι θα καλύπτεται το κόστος επανασύνδεσης και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που θα δαπανήσουν τους επόμενους μήνες για να θερμαίνουν το σπίτι τους.

Τη Δευτέρα η απόφαση

Τη Δευτέρα 25/10 θα υπογραφεί από τα συναρμόδια υπουργεία η απόφαση που μεταφέρει στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης 470 εκατ. ευρώ αντί για 400 που είχε αρχικά ανακοινωθεί, ώστε με το ποσό αυτό να στηριχθούν τα ελληνικά νοικοκυριά μέσω της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος «για να μη δουν εκρηκτικές αυξήσεις».
Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιδότηση αυτή να αυξηθεί περαιτέρω, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα παρακολουθεί την αύξηση των τιμών μήνα – μήνα και εάν χρειαστεί θα αυξήσει την επιδότηση.
«Τώρα ολοκληρώνεται ο Οκτώβριος, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα, αξιολογήσουμε θα δούμε πόσο έχει κυμανθεί η μέση τιμή χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειες σε επίπεδο μήνα Οκτωβρίου και εφόσον χρειαστεί και είναι αναγκαίο να αυξήσουμε την επιδότηση προς τα ελληνικά νοικοκυριά θα το κάνουμε», ανέφερε ο κ. Σκρέκας, ενώ υπενθύμισε ότι η ΔΕΗ έχει ήδη ανακοινώσει πακέτα αποπληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις, οι οποίες ανάλογα με το ύψος της οφειλής μπορεί να εκτείνονται σε πολλούς μήνες. Σημειώνεται ότι από τα 470 εκατ. του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, τα 80 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης που φέτος υπερδιπλασιάζεται ώστε να καλυφθεί μεγάλο μέρος της αύξησης της δαπάνης για πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο.

Για φυσικό αέριο

Τέλος, για το φυσικό αέριο, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε πως έχει συμφωνηθεί οριζόντια έκπτωση 15% για όλους τους καταναλωτές και θα «περάσει» στους λογαριασμούς όλων των νοικοκυριών ανεξαρτήτως εισοδήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης