Ενέργεια

Βουτιά για το πετρέλαιο: Πτώση -2,1% για το Brent, στα 83,87 δολάρια το βαρέλι

Βουτιά για το πετρέλαιο: Πτώση -2,1% για το Brent, στα 83,87 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Δεκεμβρίου, έκλεισε στα 82,66 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 1,99 δολαρίων ή σχεδόν 2,4%.

Με σημαντικές απώλειες, άνω του 2%, έκλεισε το πετρέλαιο κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου, λόγω της αύξησης των αποθεμάτων αργών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.
Ειδικότερα, η EIA ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Οκτωβρίου.
Σε αυτό το κλίμα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς Brent, παράδοσης Δεκεμβρίου, έχασε 1,82 δολάρια ή 2,1% και έκλεισε στα 84,58 δολάρια το βαρέλι. Παράλληλα, το Brent παράδοσης Ιανουαρίου, το πλέον ενεργό συμβόλαιο, κατέγραψε απώλειες 1,78 δολαρίων ή 2,1% και έκλεισε στα 83,87 δολάρια το βαρέλι.
Στο μεταξύ, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Δεκεμβρίου, έκλεισε στα 82,66 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 1,99 δολαρίων ή σχεδόν 2,4%.
Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της S&P Global Platts περίμεναν πτώση 100.000 βαρελιών, αλλά το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου την Τρίτη ανέφερε άνοδο 2,3 εκατ. βαρελιών, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το MarketWatch.
Η EIA ανακοίνωσε επίσης εβδομαδιαία μείωση των αποθεμάτων κατά 2 εκατ. βαρέλια για τη βενζίνη και κατά 400.000 βαρέλια για τα διυλισμένα προϊόντα. Η έρευνα της S&P Global Platts ανέμενε μείωση των προμηθειών κατά 2,7 εκατ. βαρέλια για τη βενζίνη και κατά 2 εκατ. βαρέλια για τα διυλισμένα προϊόντα.
Ακόμη, τα στοιχεία της EIA έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στον κόμβο αποθήκευσης πετρελαίου των ΗΠΑ, στο Cushing της Οκλαχόμα, μειώθηκαν κατά 3,9 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης