Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σύσκεψη κορυφής για να αποφευχθεί το black out - Oι λιγνίτες επανέρχονται σαν τελευταίο καταφύγιο

Σύσκεψη κορυφής για να αποφευχθεί το black out - Oι λιγνίτες επανέρχονται σαν τελευταίο καταφύγιο
Για την διακοπή της λειτουργίας όλων των λιγνιτικών μονάδων το αργότερο έως το τέλος του 2028, έχει προβλεφθεί «ρήτρα επανεξέτασης» το 2023

Η κρίση τιμών στο φυσικό αέριο και η συνακόλουθη έκρηξη των τιμών του ηλεκτρισμού προκαλεί ανησυχίες για την επάρκεια του συστήματος και βάζει στο τραπέζι τον λιγνίτη ως καύσιμο που θα μπορούσε να διασφαλίσει την ομαλή τροφοδοσία της χώρας σε περίπτωση επιδείνωσης των συνθηκών.
Το θέμα της ενεργειακής επάρκειας πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας για τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι όπως η ΡΑΕ, ο ΔΕΣΦΑ, ο ΑΔΜΗΕ, η ΔΕΗ, αλλά και οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί. Ο υπουργός θα κρούσει τον κώδωνα κινδύνου ζητώντας απ΄ όλους να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για την ομαλή τροφοδοσία της χώρας τόσο με φυσικό αερίου όσο και με ηλεκτρισμό.
Ο μηχανισμός Strategic Reserve, που είναι κλειδί, απαιτεί την σχετική μελέτη του ΑΔΜΗΕ που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επομένων εβδομάδων.

Διαβάστε περισσότερα στο worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης