Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυτόματο Μηχανισμό Επιδότησης στο Α' Τρίμηνο του 22 εξασφαλίζει το πλεόνασμα 120 εκατ ευρώ του ΕΛΑΠΕ

tags :
Αυτόματο Μηχανισμό Επιδότησης στο Α' Τρίμηνο του 22 εξασφαλίζει το πλεόνασμα 120 εκατ ευρώ του ΕΛΑΠΕ
Για την ενεργοποίηση του μηχανισμού θα οριστεί μια βάση σε ότι αφορά τη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, την τιμή του CO2 για να προκύπτει το περιθώριο επιδότησης
Με τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, ΕΛΑΠΕ να καταγράφει πλεόνασμα 120 εκατ. ευρώ καλύπτοντας το υποχρεωτικό μαξιλάρι των 70 εκατ. ευρώ και διαθέτοντας επιπλέον 50 εκατ. ευρώ που δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας για την ομαλή πληρωμή των επιχειρήσεων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, η κυβέρνηση επεξεργάζεται αυτόματο μηχανισμό προσδιορισμού του ύψους της επιδότησης στους λογαριασμούς του ρεύματος, η οποία πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα διατηρηθεί όλο το πρώτο τρίμηνο του 2021 ίσως και αργότερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ τα έσοδα του οποίου «κουρεύτηκαν» προκειμένου να μεταφερθούν 620 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ενέργειας Μετάβασης, που θα χρηματοδοτήσει τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, συνεχίζει να είναι πλεονασματικός κατά 120 εκατ. ευρώ την περίοδο Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.
Το νέο δελτίο ΕΛΑΠΕ αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τον ΔΑΠΕΕΠ, αν και όλοι οι υπολογισμοί έχουν γίνει πολλές φορές, πριν οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών του ρεύματος στα 39 ευρώ το μήνα για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης