Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έντονες αντιδράσεις της αγοράς για τον Κλιματικό Νόμο - Ποιοί κλάδοι μπαίνουν στο στόχαστρο

tags :
Έντονες αντιδράσεις της αγοράς για τον Κλιματικό Νόμο - Ποιοί κλάδοι μπαίνουν στο στόχαστρο
Τα πρόστιμα και οι υποχρεωτικές εκθέσεις μείωσης ρύπων
Έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου έχει αρχίσει ήδη να προκαλεί ο κλιματικός νόμος που παρουσίασε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο οποίος έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, επισήμως έως τις 24 Δεκεμβρίου. Αν και πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η διαβούλευση θα παραταθεί.
Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που επηρεάζει έντονα το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων όλων των κλάδων ενώ ανατρέπει σε πολλά σημεία την καθημερινότητα των πολιτών αφού όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την κίνηση των οχημάτων, τη θέρμανση των κατοικιών, τα κτίρια κλπ. παύουν να ισχύουν.
Το νομοσχέδιο προβλέπει μείωση των εκπομπών των επιχειρήσεων όλων των κλάδων και μιας σειρά δραστηριοτήτων της οικονομίας κατά 30% έως το 2030 σε σχέση με το 2022. Αυξάνει τις απαιτήσεις για την έκδοση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ενώ προβλέπει την επιβολή σημαντικών προστίμων από το 2025 και μετά, εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι δεσμευτικοί στόχοι.
Έτσι στο ΥΠΕΝ έχουν ήδη φθάσει τα πρώτα μηνύματα από εκπροσώπους διαφόρων κλάδων του επιχειρηματικού κόσμου για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων ο συγκεκριμένος νόμος. Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο από τον τουριστικό τομέα, όσο και από το τραπεζικό σύστημα, αλλά και από τις εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις οι οποίες στο σύνολο τους επηρεάζονται από τις προβλέψεις του νομοσχεδίου τόσο σε επίπεδο κόστους όσο και από πλευράς γραφειοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης