Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Απώλειες -2% για το Brent, στα 73,52 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Απώλειες -2% για το Brent, στα 73,52 δολάρια το βαρέλι
Tο συμβόλαιο Ιανουαρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 1,52 δολάρια ή 2,1% και έκλεισε στα 70,86 δολάρια το βαρέλι

Με απώλειες έκλεισε η εβδομάδα για την αγορά πετρελαίου, με χαρακτηριστικό την έντονη μεταβλητότητα, καθώς οι traders εμφανίζονται πιο ανήσυχοι για τον αντίκτυπο που θα έχει η μετάλλαξη Omicron και η Fed στη ζήτηση για πετρέλαιο.
Έτσι, το συμβόλαιο Ιανουαρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 1,52 δολάρια ή 2,1% και έκλεισε στα 70,86 δολάρια το βαρέλι.
Σε εβδομαδιαία βάση, το αμερικανικό αργό κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.
Αντίστοιχη η εικόνα και για το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του Brent, το οποίο έχασε 1,50 δολάρια ή 2% και τερμάτισε την ημέρα στα 73,52 δολάρια το βαρέλι. Στο πενθήμερο, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το πετρέλαιο, σημείωσε απώλειες της τάξης του 2,2%.
«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα συνεχίσει να καθοδηγεί την αγορά πετρελαίου σε ημερήσια βάση τουλάχιστον έως το τέλος του χειμώνα. Αυτή τη στιγμή, η νέα μετάλλαξη Όμικρον αποτελεί τον υπ΄αριθμό ένα κίνδυνο για τη ζήτηση», σημειώνει ο Πάβελ Μολκάνοβ, αναλυτής της Raymond James & Associates.
Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι ενδείξεις για μείωση της ζήτησης για πετρέλαιο στην Ασία, ενώ η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου έχει επιστρέψει σε πλεόνασμα, καθώς η Όμικρον περιορίζει την ταξιδιωτική ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης