Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος 0,4% για το πετρέλαιο τύπου Brent, στα 79,23 δολάρια το βαρέλι

Άνοδος 0,4% για το πετρέλαιο τύπου Brent, στα 79,23 δολάρια το βαρέλι
Tο αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 58 σεντς ή 0,8% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 76,56 δολάρια το βαρέλι

Mε κέρδη έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν μεγάλη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, γεγονός που υποδηλώνει πιο ισχυρή ζήτηση για ενέργεια.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 58 σεντς ή 0,8% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 76,56 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Νοεμβρίου.
Η έκτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών είναι το μεγαλύτερο ανοδικό σερί για το WTI από ένα ράλι 8 ημερών που ολοκληρώθηκε στις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 29 σεντς ή 0,4%, στα 79,23 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Νοεμβρίου.
Σε εβδομαδιαία βάση, το WTI ενισχύεται κατά 4,4% μέχρι στιγμής και το Brent κατά 5,4%, με τα δύο συμβόλαια να οδεύουν προς ετήσια κέρδη που ξεπερνούν κατά το 54%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Tην ίδια στιγμή, οι traders εμφανίζονται επιφυλακτικά αισιόδοξοι, αφού τα προκαταρκτικά στοιχεία μελετών δείχνουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί πιο ήπια συμπτώματα από προηγούμενα στελέχη του ιού και απομακρύνεται το ενδεχόμενο για επιβολή πιο σκληρών περιοριστικών μέτρων στις εμπορικές δραστηριότητες και στα ταξίδια.
Επίσης, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (ΕΙΑ) ανακοινωσε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,576 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 24 Δεκεμβρίου, ενώ πηγές ανέφεραν ότι το American Petroleum Institute αργά την Τρίτη εκτιμούσε ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,09 εκατομμύρια βαρέλια στην ίδια περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης