Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Κέρδη +1,5% για το Brent, στα 81,22 δολ. το βαρέλι

Πετρέλαιο: Κέρδη +1,5% για το Brent, στα 81,22 δολ. το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI κέρδισε 1,7%, στα 78,31 δολάρια το βαρέλι

Κέρδη κατέγραψαν τα futures του πετρελαίου την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, παρότι οι χώρες του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν να αυξήσουν την παραγωγή για τον Φεβρουάριο.
Σε αυτό το κλίμα, το βρετανικό Brent κέρδισε 1,5%, στα 81,22 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI κέρδισε 1,7%, στα 78,31 δολάρια το βαρέλι.
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια, εν μέρει λόγω των φορολογικών κινήτρων προς τους παραγωγούς να μειώσουν τα αποθέματα πριν από το τέλος του έτους.
«Η ζήτηση προϊόντων –ιδιαίτερα για τη βενζίνη– μειώθηκε, υποδηλώνοντας ότι το κοινό ήταν προσεκτικό σχετικά με τα ταξίδια στον απόηχο των αυξανόμενων περιπτώσεων της παραλλαγής Όμικρον.
Αυτοί οι φόβοι είναι πιθανό να επιμείνουν για μερικές εβδομάδες ακόμη» έγραψε η Caroline Bain, επικεφαλής οικονομολόγος εμπορευμάτων στην Capital Economics.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν σχεδόν 1 εκατομμύριο νέες μολύνσεις από κορωνοϊό τη Δευτέρα, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο μέγιστο των ΗΠΑ που σημειώθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης