Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Kέρδη 2,1% για το WTI, στα 83,82 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Kέρδη 2,1% για το WTI, στα 83,82 δολάρια το βαρέλι
Το Brent παράδοσης Μαρτίου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πρόσθεσε 1,59 δολ. ή 1,9% και έκλεισε στα 86,06 δολάρια το βαρέλι

Με κέρδη έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου την Παρασκευή, καταγράφοντας την τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο, με αναλυτή να προειδοποιεί για δυνητικές διαταραχές στην αγορά ενέργειας, καθώς εντείνονται οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Σε αυτό το κλίμα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Φεβρουαρίου, σημείωσε κέρδη 1,70 δολ. ή 2,1% και έκλεισε στα 83,82 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, σημείωσε άνοδο 6,2%, καταγράφοντας μάλιστα την τέταρτη σερί εβδομάδα κερδών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data.
Παράλληλα, το Brent παράδοσης Μαρτίου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πρόσθεσε 1,59 δολ. ή 1,9% και έκλεισε στα 86,06 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, έκλεισε με άνοδο 5,3%.
"Από ενεργειακή άποψη, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό γεγονός", δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Price Futures Group.
Η Ρωσία δεν αποτελεί μόνο έναν σημαντικό παραγωγό πετρελαίου, αλλά η Ευρώπη, στη βιασύνη της να απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα, εξαρτάται περισσότερο από τη Ρωσία ως κύρια πηγή ενέργειας, τόνισε.
Η Ρωσία άρχισε να μετακινεί άρματα μάχης και περαιτέρω στρατιωτικό εξοπλισμό προς την Ουκρανία από τις βάσεις της στην Άπω Ανατολή, καθώς διπλωμάτες πραγματοποιούν διαπραγματεύσεις για το ζήτημα, ανέφερε την Παρασκευή η Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης