Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος +2,2% για το Brent, στα 88,20 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος +2,2% για το Brent, στα 88,20 δολάρια το βαρέλι
Το WTI ενισχύθηκε 2,29 δολάρια ή 2,8%, κλείνοντας στα 85,60 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη

Άνοδο σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, παρά την πτώση στη Wall Street.
Συγκεκριμένα, το WTI παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε 2,29 δολάρια ή 2,8%, κλείνοντας στα 85,60 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.
Το Brent, παραδόσεως Μαρτίου, ενισχύθηκε 1,93 δολάρια ή 2,2%, στα 88,20 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.
«Η αγορά παραμένει ανοδική και η σύγκρουση με τη Ρωσία δεν μετριάζει τις πιέσεις από την πλευρά της προσφοράς», δήλωσε η Pratibha Thaker, του Economist Intelligence Unit στο MarketWatch. «Υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο ζήτημα από την πλευρά της προσφοράς, με τον ΟΠΕΚ+ να μην μπορεί να πλησιάσει καν τους μηνιαίους στόχους και αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο έντονης ζήτησης», είπε.
Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ δήλωσε τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου ότι θέτει δυνάμεις σε ετοιμότητα και ενισχύει την Ανατολική Ευρώπη με περισσότερα πλοία και μαχητικά αεροσκάφη, σε αυτό που η Ρωσία κατήγγειλε ως δυτική "υστερία" ως απάντηση στη συσσώρευση στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.
Tην ίδια στιγμή, στη Μέση Ανατολή, το κίνημα των Χούθι της Υεμένης, ευθυγραμμισμένο με το Ιράν, εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τη Δευτέρα που είχε στόχο μια βάση που φιλοξενούσε τον αμερικανικό στρατό, αλλά αναχαιτίστηκε από πυραύλους Patriot, κατασκευής ΗΠΑ, δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ και των Εμιράτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης