Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παράθυρο Σκρέκα για αποζημιώσεις στα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα - Υπολογίζονται στα 200.000

Παράθυρο Σκρέκα για αποζημιώσεις στα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα - Υπολογίζονται στα 200.000
Ακόμα 5.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα
Σχετικά Άρθρα

Το ενδεχόμενο αποζημίωσης όσων νοικοκυριών έμειναν χωρίς ρεύμα τα τελευταία 24ωρα λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» άφησε ανοιχτό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει αποζημίωση των νοικοκυριών που έμειναν χωρίς ρεύμα, ο κ.Σκρέκας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σημειώνοντας ότι «όταν ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις, θα τα βάλουμε όλο στο τραπέζι για να δούμε τι πρέπει να γίνει».
Όπως είπε, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, έχει αποκατασταθεί το 95% των βλαβών στις γραμμές μέσης τάσης και έως το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση και στις υπόλοιπες.
«Γίνεται ένας αγώνας δρόμου γιατί μπορεί να είχαμε 200.000 παροχές εκτός ηλεκτροδότησης πριν 36 ώρες και να έχουν πέσει τώρα περίπου στις 5.000, αλλά αυτοί έχουν υποστεί τεράστια ταλαιπωρία», τόνισε ο κ.Σκρέκας, ο οποίος υπογράμμισε ότι επειδή ανέμεναν ένα τέτοιας σφοδρότητας κύμα, οι δυνάμεις είχαν κατανεμηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ σε όλες τις περιοχές και με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να ηλεκτροδοτήσουν το 50% των παροχών τις 10 πρώτες ώρες.

Σε ανατολική Αττική τα μεγαλύτερα προβλήματα

Ο κ.Σκρέκας ανέφερε ότι το κέντρο βάρους για αποκατάσταση των βλαβών έχει πέσει σε Ανατολική Αττική, Μεσόγεια, Μαραθώνα και Πικέρμι, όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.
«Ζητάμε και παρακαλούμε πάλι τους πολίτες αν βλέπουν ότι ο γείτονας τους έχει ηλεκτρική ενέργεια και το δικό τους σπίτι δεν έχει, να πάρουν πάλι τηλέφωνο να ξαναδηλώσουν τη βλάβη γιατί μπορεί να υπάρχει ένα πρόβλημα στη δική τους παροχή ή στην παροχή χαμηλής τάσης» είπε ο κ.Σκρέκας, υποστηρίζοντας ότι η αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο δεν είναι μεγάλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης