Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος +0,8% για το Brent, στα 90,03 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος +0,8% για το Brent, στα 90,03 δολάρια το βαρέλι
Tο αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 21 σεντς ή 0,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 86,82 δολάρια το βαρέλι

Με κέρδη έκλεισαν την Παρασκευή τα futures του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να καταγράφει την 6η διαδοχική εβδομάδα με άνοδο και το Brent νέο υψηλό 7ετίας.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 21 σεντς ή 0,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 86,82 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε τα 88,84 δολάρια. Στην εβδομάδα, το WTI κέρδισε περίπου 2%.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Μαρτίου σκαρφάλωσε 69 σεντς ή 0,8%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 90,03 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, καταφέρνοντας να ανακτήσει τις απώλειες των 62 σεντς της Πέμπτης και να καταγράψει το υψηλότερο επίπεδό του από τον Οκτώβριο του 2014, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data. Στην εβδομάδα, το Brent σημείωσε άνοδο 2,4%.
Oι φόβοι για μια πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι σφιχτές προμήθειες αργού συνεχίζουν να παρέχουν στήριξη στις τιμές. "Οι γεωπολιτικές εντάσεις βρίσκονται στο προσκήνιο, με τους φόβους για μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να συντηρούνται και το κλίμα αναταραχής στη Μέση Ανατολή να παραμένει", δήλωσε στη MarketWatch ο Phillip Streible, αναλυτής της Blue Line Futures.
Η προσοχή των traders στρέφεται πλέον στη συνεδρίαση του OPEC+ την επόμενη εβδομάδα.
Το καρτέλ έχει επιμείνει στην αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως σε μηνιαία βάση, μη υποκύπτοντας στις πιέσεις των ΗΠΑ και άλλων μεγάλων χωρών καταναλωτών πετρελαίου για πιο γρήγορη αύξηση της παραγωγής.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι ο OPEC+ ίσως ανησυχεί στο ενδεχόμενο η τιμή του αμερικανικού αργού να ξεπεράσει τα 90 δολάρια το βαρέλι, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της ζήτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης