Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανακοινώσεις Σκρέκα για νέες επιδοτήσεις σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις για ενέργεια – Τι θα προβλέπουν

Ανακοινώσεις Σκρέκα για νέες επιδοτήσεις σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις για ενέργεια – Τι θα προβλέπουν
Εκτιμάται πως το νέο ενεργειακό πακέτο θα κινείται ελαφρά χαμηλότερα από ότι ίσχυε για τον Ιανουάριο
Σχετικά Άρθρα

Σε νέες ανακοινώσεις όσον αφορά τις επιδοτήσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκειμένου να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις από τις ανατιμήσεις στο κόστος της ενέργειας αναμένεται να προχωρήσει λίγο μετά τις 10:00 σήμερα Τετάρτη 9/2 το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η επιδότηση για τον Φεβρουάριο αναμένεται να κυμανθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτά του Ιανουαρίου, καθώς αντίστοιχα μικρή αποκλιμάκωση σημειώθηκε και στις χονδρικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας (227,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Ιανουάριο έναντι 235,38 ευρώ Δεκέμβριο).
Βάσει αυτών των πληροφοριών, η κρατική στήριξη για τα νοικοκυριά εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 39 ευρώ το μήνα από 42 ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο, ενώ αμετάβλητες - στα 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα - θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις.

Κοινωνικό τιμολόγιο

Όσον αφορά το Κοινοτικό Τιμολόγιο, εκτιμάται πως η επιδότηση ανά μεγαβατώρα θα ανέλθει σε 170 ευρώ από 180 ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο
Στα επίπεδα του Ιανουαρίου αναμένεται να διατηρηθούν οι επιδοτήσεις για τα εμπορικά τιμολόγια, όπως και οι ενισχύσεις για τους καταναλωτές φυσικού αερίου που διαμορφώνονται στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα για την οικιακή κατανάλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης