Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο ενεργειακός έλεγχος της Ουκρανίας και ο απεγκλωβισμός της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο

Ο ενεργειακός έλεγχος της Ουκρανίας και ο απεγκλωβισμός της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο

Αν οι Ρώσοι δεν μπλοκάρονταν θα γίνονταν οι παντοδύναμοι ενεργειακοί προμηθευτές της Ευρώπης

Σκηνικό πολέμου αλλά και έντονων διπλωματικών διεργασιών καθώς σε εξέλιξη υπήρξε διάλογος μεταξύ των προέδρων Biden και Putin
Από τις πρώτες ανακοινώσεις δεν προκύπτουν κάποια καινούργια στοιχεία για τις αμερικανικές θέσεις.
O Γάλλος πρόεδρος Macron μετέφερε νωρίτερα στον Putin, ότι ο ειλικρινής διάλογος δε συνάδει με την κλιμάκωση, σε διάλογο διαρκείας μιας ώρας και σαράντα λεπτών.
Από την πλευρά Putin εκφράσθηκε η επιθυμία ο διάλογος να συνεχιστεί.
Mια έκρηξη στην Ουκρανία, σε περιοχή του Ντόνεσκ που ελέγχεται από τους Ουκρανούς αναφέρθηκε
Με τους Δυτικούς να δημιουργούν σκηνικό πολέμου και την Ρωσία να επαναλαμβάνει ότι δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία, οι τόνοι έχουν σηκωθεί για το ουκρανικό στο έπακρο.
Πίσω από τις διπλωματικές πιέσεις και τις συνθήκες μια πολεμικής ανάφλεξης βρίσκονται οι στρατηγικές ενεργειακές επενδύσεις και η διακίνηση και προμήθεια του φυσικού αερίου.

Πως κλείνει η ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου για την Ρωσία

Οι Ρώσοι αν είχε προχωρήσει η λειτουργία του Nord Stream 2 θα είχαν τώρα τον απόλυτο έλεγχο της τροφοδοσίας της Ευρώπης με φυσικό άεριο και μάλιστα, χωρίς αυτό να περνά σε σημαντικό βαθμό από την Ουκρανία, όπως ισχύει μέχρι και σήμερα. Αυτό ήταν το πρώτο που "έκοψε" η Δύση, ξεκινώντας με νομικές αποφάσεις από το προηγούμενο καλοκαίρι με την νομική ερμηνεία ότι ο αγωγός αυτός δεν συνάδει με την λειτουργία και το καθεστώς των Ευρωπαϊκών αγωγών (Ντύσσεντολφ).
Η υποαποθήκευση της Ευρώπης σε συνδυασμό με το μπλόκο των ρωσικών εισαγωγών οδήγησε σε ράλυ των τιμών, ενώ οι Γερμανοί από τον Δεκέμβριο αντέστρεφαν τις ροές του αγωγού Yamal προς την Πολωνία για να γυρίζει το φυσικό αέριο προς την Ουκρανία, που το στερούσε την ίδια στιγμή από την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα στο Worldenergynews,gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης