Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Στο 17% έφτασε η πτώση των τιμών αφότου Ιράκ και ΗΑΕ δήλωσαν ότι ευνοούν την αύξηση της παραγωγής

Πετρέλαιο: Στο 17% έφτασε η πτώση των τιμών αφότου Ιράκ και ΗΑΕ δήλωσαν ότι ευνοούν την αύξηση της παραγωγής
Πτώση κατά 17% των τιμών πετρελαίου προκάλεσαν οι αναφορές ΜΜΕ ότι Ιράκ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ευνοούν την αύξηση της παραγωγής
Σχετικά Άρθρα

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν μεγάλη πτώση που έφτασε έως και το 17% αφότου δημοσιεύματα ανέφεραν ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιράκ δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την αύξηση της παραγωγής, αντισταθμίζοντας εν μέρει το πρόβλημα του εφοδιασμού που προκλήθηκε από την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Το αργό πετρέλαιο Brent υποχώρησε περισσότερο από 17%, ή κατά 22 δολάρια, φτάνοντας στο χαμηλό της συνεδρίασης στα 105,60 δολάριο ενώ αργότερα ανέκαμψε, περιορίζοντας την πτώση του στα 13,29 δολάρια ή κατά 10,4%, στα 114,69 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο υποχώρησε κατά 12,01 δολάρια ή κατά 9,7%, στα 111,69 δολάρια.
Οι τιμές έπιασαν τα χαμηλά της συνεδρίασης αφότου traders επικαλέστηκαν αναφορές των μέσων ενημέρωσης για μια δήλωση Ιρακινού Υπουργού που ισχυρίστηκε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή εάν το ζητήσει ο ΟΠΕΚ+.
Το Reuters δεν μπόρεσε όμως να επαληθεύσει την ακρίβεια της πληροφορίες.
Οι Financial Times είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι ο Yousef al-Otaiba, πρεσβευτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι η χώρα του ευνοεί την αύξηση της παραγωγής.
«Θα μπορούσαν να αυξήσουν την παραγωγή και φέρουν 800.000 βαρέλια στην αγορά πολύ γρήγορα, ακόμη και αμέσως, καλύπτοντας το ένα έβδομο της ελλείπουσας ρωσικής προσφοράς», δήλωσε ο Bob Yawger, διευθυντής συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης ενέργειας στη Mizuho.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης