Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,85% για το Brent, στα 106,3 δολάρια

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,85% για το Brent, στα 106,3 δολάρια
Το πετρέλαιο είναι φθηνότερο απ’ όσο θα έπρεπε λένε άνθρωποι της αγοράς
Σχετικά Άρθρα

Άνοδο 1,85% σημειώνει η τιμή πετρελαίου Brent, που διαμορφώνεται στα 106,3 δολάρια το βαρέλι.
Αντίστοιχα, ανοδικά κατά 2,32% καταγράφει η τιμή του αργού που βρίσκεται στα 101,6 δολάρια ανά βαρέλι.
Αρκετοί είναι που πιστεύουν ότι η τιμή που διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή το πετρέλαιο είναι πολύ χαμηλότερη από ότι θα έπρεπε.
«Το πετρέλαιο είναι φθηνότερο από ότι θα περίμεναν οι περισσότεροι», λέει ο Mike Muller, επικεφαλής των επιχειρήσεων της ολλανδικής εταιρείας εμπορίας ενέργειας Vitol στην Ασία.
«Το Brent έπεσε από τα περίπου 140 δολάρια το βαρέλι αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, στα 104 δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανακοίνωσαν μαζικές απελευθερώσεις αποθεμάτων.
Ωστόσο, αυτό δεν θα ήταν σε θέση να αντισταθμίσει τα χαμένα ρωσικά βαρέλια τους επόμενους μήνες, αναφέρει στο Bloomberg ο Muller.
Την ίδια ώρα, η Saudi Aramco, η κρατική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία, αύξησε το αργό της (Arab Light) για τις αποστολές του επόμενου μήνα στην Ασία στα 9,35 δολάρια το βαρέλι, σχεδόν 4,4 δολάρια υψηλότερα από την προηγούμενη τιμή.
Η Σαουδική Αραβία αύξησε τις τιμές του πετρελαίου για τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζει να επηρεάζει τις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης