Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιράν: Δυνατός ο διπλασιασμός των εξαγωγών πετρελαίου - Υπό ποιες προϋποθέσεις

Ιράν: Δυνατός ο διπλασιασμός των εξαγωγών πετρελαίου - Υπό ποιες προϋποθέσεις
Αν και το Ιράν δεν δημοσιεύει στοιχεία για την παραγωγή ή τις εξαγωγές πετρελαίου, οι αναλυτές εκτιμούν ότι πουλά έως και 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα
Σχετικά Άρθρα

Το Ιράν έχει την ικανότητα να διπλασιάσει τις εξαγωγές πετρελαίου εάν υπάρχει επαρκής ζήτηση, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος, ακόμη και όταν μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την άρση των αμερικανικών κυρώσεων παραμένει άπιαστη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reυters το Σάββατο 14 Απριλίου 2022.

Ανάκτηση μεριδίου αγοράς

Το Ιράν θα «καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς αργού πετρελαίου και να αναζωογονήσει τους πελάτες του», δήλωσε σε δημοσιογράφους το Σάββατο στην Τεχεράνη ο Mohsen Khojastehmehr, διευθύνων σύμβουλος της National Iranian Oil.
Ενώ το Ιράν δεν δημοσιεύει στοιχεία για την παραγωγή ή τις εξαγωγές πετρελαίου, οι αναλυτές εκτιμούν ότι πουλά έως και 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.
Το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης προβλέπει ημερήσιες πωλήσεις 1,4 εκατομμυρίων βαρελιών για το έτος έως τον Μάρτιο του 2023.

H πυρηνική συμφωνία

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου από το Ιράν δέχθηκαν πλήγμα αφού ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump εγκατέλειψε την πυρηνική συμφωνία του Ιράν το 2018 που περιόριζε τις ατομικές δραστηριότητες της χώρας με αντάλλαγμα την οικονομική ανακούφιση, συμπεριλαμβανομένων των κρίσιμων πωλήσεων πετρελαίου.
Οι συνομιλίες αυτή την εβδομάδα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιράν σχετικά με τις προσπάθειες αναβίωσης της συμφωνίας για τα απυρηνικά πήγαν καλύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του μπλοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης