Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Τουρκία βρήκε εναλλακτική στο ρωσικό αέριο για την... ΕΕ: «Καύσιμα από την Ανατολική Μεσόγειο» προτείνει σύμβουλος του Erdogan

Η Τουρκία βρήκε εναλλακτική στο ρωσικό αέριο για την... ΕΕ: «Καύσιμα από την Ανατολική Μεσόγειο» προτείνει σύμβουλος του Erdogan
«Η Τουρκία προσπαθεί να βοηθήσει σε αυτό εκτιμώ, είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη διαδικασία», αναφέρει ο Kalyn

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να χρησιμοποιήσει αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο ως εναλλακτική λύση στα ρωσικά καύσιμα και η Άγκυρα θα προσπαθήσει να βοηθήσει στην υλοποίηση των προμηθειών, δήλωσε ο εκπρόσωπος, επικεφαλής σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Τούρκου προέδρου, Ibrahim Kalin, σε συνέντευξή του στο Reuters σύμφωνα με το ρωσικό Sputnik.
«Αυτό το αέριο μπορεί να γίνει μια εναλλακτική πηγή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θέλει να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο στο πλαίσιο του πολέμου της Ουκρανίας.
Μία από τις κύριες εναλλακτικές είναι το αέριο της Ανατολικής Μεσογείου.
Η Τουρκία προσπαθεί να βοηθήσει σε αυτό εκτιμώ, είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη διαδικασία», αναφέρει ο Kalyn, σύμφωνα με το RIA Novosti .
Η Άγκυρα ελπίζει ότι «νέες ανακαλύψεις στον τομέα της ενέργειας θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες, όχι νέες προστριβές», τόνισε ο Τούρκος πολιτικός.
Σημείωσε ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή να συζητήσει την ιδέα της εισαγωγής φυσικού αερίου στις χώρες της ΕΕ από το Ισραήλ.
Ωστόσο, η γεώτρηση απαιτεί χρόνο.
Σύμφωνα με τον πολιτικό, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Cavusoglu και ο υπουργός Ενέργειας Donmez θα επισκεφθούν το Ισραήλ στα τέλη Μαΐου όπου θα συζητήσουν τις «λεπτομέρειες του θέματος» με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους.
Ο Kalin πρόσθεσε ότι η Τουρκία «δεν βλέπει πρόβλημα» σε αυτή την περίπτωση, αλλά αντίθετα «βλέπει ακόμη και τις δυνατότητες».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης