Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Coal India: Επιτάχυνση εισαγωγών άνθρακα καθώς αυξάνεται η απειλή black out

Coal India: Επιτάχυνση εισαγωγών άνθρακα καθώς αυξάνεται η απειλή black out
Τον Απρίλιο η Ινδία αντιμετώπισε τις πιο εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης εδώ και περισσότερα από έξι χρόνια.
Σχετικά Άρθρα

Με εισαγωγές μεγάλων ποσοτήτων άνθρακα επιχειρεί να αντιμετωπίσει ο κρατικός εξορυκτικός γίγαντας της Ινδίας Coal India, η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης άνθρακα στον κόσμο, τις δραματικές ελλείψεις που εγείρουν ανησυχίες για νέες διακοπές ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 28 Μαϊου 2022.

Διακοπές ρεύματος

Θα πρόκειται για την πρώτη φορά από το 2015 που η Coal India προχωρά σε εισαγωγές άνθρακα, εξέλιξη που υπογραμμίζει τις προσπάθειες των κρατικών και ομοσπονδιακών αρχών να εφοδιαστούν για να αποφευχθεί η επανάληψη των γεγονότων του Απριλίου, όταν η Ινδία αντιμετώπισε τις πιο εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης εδώ και περισσότερα από έξι χρόνια.
«Η Coal India θα εισαγάγει άνθρακα μετά από διακρατικές συμφωνίες, και θα προμηθεύει θερμοηλεκτρικούς σταθμούς κρατικών και ανεξάρτητων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρει το ομοσπονδιακό υπουργείο Ενέργειας σε σημερινή επιστολή.
Η επιστολή, που ήρθε σε γνώση του Reuters, εστάλη σε όλες τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας, σε κορυφαίους ομοσπονδιακούς και κρατικούς ενεργειακούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του ομοσπονδιακού γραμματέα άνθρακα και του προέδρου της Coal India.

Έλλειψη άνθρακα

Σύμφωνα με το Reuters, η Ινδία αναμένεται να αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερη έλλειψη άνθρακα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022 λόγω των προσδοκιών για υψηλότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, ενισχύοντας τους φόβους για εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.
Το υπουργείο Ενέργειας ανέφερε στην επιστολή ότι η απόφαση ελήφθη αφού σχεδόν όλες οι πολιτείες εκτίμησαν ότι οι πολλαπλοί διαγωνισμοί για εισαγωγή άνθρακα από άλλα κράτη θα οδηγούσαν σε σύγχυση, επιδιώκοντας κεντρικές προμήθειες μέσω της Coal India.=
Τα αποθέματα άνθρακα στα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής μειώθηκαν κατά περίπου 13% από τον Απρίλιο, στα χαμηλότερα επίπεδα πριν από το καλοκαίρι για τα τελευταία δύο έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης