Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Ο Biden ξοδεύει 5 δισ. σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων - Και οι τιμές του φυσικού αερίου;

ΗΠΑ: Ο Biden ξοδεύει 5 δισ. σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων - Και οι τιμές του φυσικού αερίου;
Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (DOT) πρόκειται να δαπανήσει πολλά για τη χρηματοδότηση περισσότερων σταθμών φόρτισης EV.

Η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιεί παραδοσιακά οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο, αλλά η κυβέρνηση Biden επικεντρώνεται στα προβλήματα μεταφοράς των ηλεκτρικών οχημάτων (EV).  Συγκεκριμένα στους σταθμούς φόρτισης των οχημάτων αυτών, αντί να αντιμετωπίσει το υψηλό ρεκόρ βενζίνης τιμές.

Η Καλιφόρνια έχει 13.452 σταθμούς φόρτισης EV, τους περισσότερους από οποιαδήποτε πολιτεία, ενώ η Αλάσκα έχει τους λιγότερους μόλις 48, ακολουθούμενη από τη Βόρεια Ντακότα με 57, τη Νότια Ντακότα με 59 και το Ουαϊόμινγκ με 62, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (DOT) πρόκειται να δαπανήσει πολλά για τη χρηματοδότηση περισσότερων σταθμών φόρτισης EV

Σύμφωνα με τον νόμο για τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας στην υποδομή, 5 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν διατεθεί για το πρόγραμμα National Electric Vehicle Infrastructure Formula, με 1 δισεκατομμύριο δολάρια να εκταμιεύεται ετησίως τα επόμενα πέντε χρόνια.
Τα χρήματα θα μοιραστούν μεταξύ των πολιτειών και πρέπει να χρησιμοποιηθούν για έργα που σχετίζονται άμεσα με τη φόρτιση οχημάτων σε εγκαταστάσεις που θα είναι ανοιχτές στο κοινό.
Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο σταθμών φόρτισης EV κατά μήκος του διακρατικού συστήματος αυτοκινητοδρόμων στους «διαδρόμους εναλλακτικών καυσίμων» που έχουν εντοπίσει τα περισσότερα κράτη τα τελευταία χρόνια.

Οι καταναλωτές θα έχουν μια ποικιλία δυνατοτήτων φόρτισης στο σπίτι
Οι ενοικιαστές, οι κάτοικοι σε πολυκατοικίες ή όσοι δεν διαθέτουν αποκλειστικό χώρο στάθμευσης ενδέχεται να αντιμετωπίσουν εμπόδια στη φόρτιση ή να χρειαστεί να φορτίσουν οχήματα αποκλειστικά μακριά από το σπίτι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης