Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος 2,8% για το brent, στα 113,12 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος 2,8% για το brent, στα 113,12 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό WTI παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 3,35% ή 2,9 δολάρια και έκλεισε στα 107,6 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, καλύπτοντας τις υψηλές απώλειες των πρoηγούμενων ημέρων σε επίπεδο εβδομάδας. 
Ο πρόεδρος της Fed J. Powell αναγνώρισε χτες, κατά τη δεύτερη ημέρα της εξαμηνιαίας κατάθεσής του στο Κογκρέσο, ότι υπάρχει πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ αν και πρόσθεσε ότι η Fed δεν θα επιδώξει την ύφεση προκειμένου να υποχωρήσει ο πληθωρισμός.
«Οι αυξανόμενοι φόβοι ύφεσης φαίνεται να οδηγούν σε δραστική μείωση των ισχυρά κερδοσκοπικών θέσεων long και στα δύο συμβόλαια του πετρελαίου, ακόμα και αν στον πραγματικό κόσμο η ενεργειακή στενότητα είναι πιο πραγματική από ποτέ», επισημαίνει ο αναλυτής της OANDA Jeffry Halley.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Steven Brencock της PVM διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι φόβοι για επερχόμενη ύφεση δίνουν τον τόνο, επισήμανε όμως ότι «η αγορά πετρελαίου θα δει υψηλή ζήτηση και περιορισμένη προσφορά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, περιορίζοντας έτσι την καθοδική πορεία των τιμών».
Στο πλαίσιο αυτό το συμβόλαιο του Brent παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 2,8% ή 3 δολάρια, στα  113,12 δολάρια το βαρέλι.
Αντίστοιχα, το αμερικανικό WTI παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 3,35% ή 2,9 δολάρια και έκλεισε στα 107,6 δολάρια το βαρέλι.
Σε επίπεδο εβδομάδας οι τιμές του WTI υποχώρησαν κατά 0,3% ενώ το Brent παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης