Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Άλμα» 54% έφερε στην τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη τον Ιούνιο η μείωση των ροών απο την Gazprom

«Άλμα» 54% έφερε στην τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη τον Ιούνιο η μείωση των ροών απο την Gazprom
Στις 30 Ιουνίου η τιμή του ολλανδικού προθεσμιακού συμβολαίου αναφοράς έκλεισε στα 144,5 ευρώ η MW
Σχετικά Άρθρα

H τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη κατέγραψε τον Ιούνιο την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 10 μηνών καθώς η Ρωσία περιέκοψε κατά 60% τις ροές μέσω του αγωγού Nord Stream 1.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι τιμές του ολλανδικού προθεσμιακού συμβολαίου αναφοράς Dutch TTF κατέγραψαν αύξηση κατά 54% μέσα σε ένα μήνα και στις 30 Ιουνίου έκλεισαν στα 144,5 ευρώ η MW.
Ο αντίκτυπος της μείωσης των ροών ρωσικού φυσικού αερίου γίνεται αισθητός στο σύνολο της οικονομίας της ευρωζώνης, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη και πλήττοντας τη βιομηχανία.
Ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός Uniper συζητά πιθανή διάσωση από την κυβέρνηση καθώς από τα μέσα Ιουνίου και έπειτα η Gazprom παραδίδει μόνο το 40% των όγκων που προβλέπονται από τα συμβόλαια, αναγκάζοντας την εταιρεία κοινής ωφέλειας να αγοράζει περισσότερες ποσότητες στην spot αγορά.
Σε κίνδυνο μπορεί να βρίσκονται και άλλες εταιρείες κοινής ωφέλειας.
H Citigroup προειδοποίησε ότι η Γερμανία πρέπει να αφήσει τις εταιρείες να μεταβιβάσουν τα υψηλότερα κόστη στους καταναλωτές διαφορετικά θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες για την ευρωπαϊκή αγορά.
Η κίνηση αυτή όμως κινδυνεύει να επιδεινώσει περαιτέρω τον ήδη υψηλό πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης