Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνθρακες… ο θησαυρός της «πράσινης» μετάβασης - Η εξαπάτηση και το υπέρογκο κόστος για τους πολίτες

Άνθρακες… ο θησαυρός της «πράσινης» μετάβασης - Η εξαπάτηση και το υπέρογκο κόστος για τους πολίτες

Η αλήθεια είναι πως η παγκόσμια οικονομία θα βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα για πολλά χρόνια, μπορεί και δεκαετίες

Σε φούσκα που, αν σκάσει, θα συντρίψει τη βάρκα των φιλοδοξιών της υποτιθέμενης διάσωσης του πλανήτη, εξελίσσεται η πράσινη μετάβαση…
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ΗΠΑ, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να ανεξαρτητοποιηθούν από τα ορυκτά καύσιμα και την πυρηνική ενέργεια.
«Νομίζω ότι ολόκληρη η χώρα είναι απίστευτα ευάλωτη, επειδή αντιμετωπίζει τεράστια έλλειψη ενέργειας.
Δεν θεωρώ ότι υπάρχει μέρος που να είναι πραγματικά ασφαλές» είπε ο Daniel Turner, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Power the Future στο Fox News τη Δευτέρα 4 Ιουλίου… 
Ο Τurner είπε ότι τα κράτη που ένεδωσαν στην πίεση να στραφούν στην πράσινη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων της αιολικής, της ηλιακής και της υδροηλεκτρικής ενέργειας, θα υποφέρουν το 2022.
«Οι περιοχές των ΗΠΑ που θα με απασχολούσαν περισσότερο είναι αυτές που έχουν εγγενείς αδυναμίες: Τέξας, Καλιφόρνια, Νέο Μεξικό, Νέα Υόρκη, όλη η Νέα Αγγλία. Πρόκειται για περιοχές των οποίων οι πολιτικές και οι αποφάσεις έχουν αποδυναμώσει το ηλεκτρικό τους δίκτυο».
Οι χώρες και οι πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν «επιλέξει λύσεις πράσινης ενέργειες θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα…
«Και μπορείτε να το μετρήσετε αυτό σε πολλαπλά επίπεδα: από την άποψη του τι υποστήριξαν ή ισχυρίστηκαν ότι θα παράγουν σε ρεύμα, της αξιοπιστίας, του κόστους», είπε. 

Μεσοδυτικές Πολιτείες

Νωρίτερα αυτό το έτος, ορισμένες εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, φορείς εκμετάλλευσης δικτύων και άλλοι όμιλοι προειδοποίησαν για κυλιόμενες διακοπές ρεύματος - ειδικά στις μεσοδυτικές πολιτείες.
«Πρόσφατη δημοπρασία δυναμικότητας παραγωγής αποκάλυψε ότι οι Μεσοδυτικές Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα σε ό,τι αφορά την απαιτούμενη δυναμικότητα παραγωγής και δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές το καλοκαίρι» έγραψε σε πρόσφατη επιστολή ο Ηλεκτρικός Συνεταιρισμός Southeastern Illinois.
«Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, ο Συνεταιρισμός σας θα αποσυνδέσει ένα μέρος του φορτίου προκειμένου να αποφευχθεί βλάβη στο ηλεκτρικό δίκτυο».
Μάλιστα, ενόψει πιθανών ελλείψεων, ορισμένες εταιρείες του Μίσιγκαν κάλεσαν τους καταναλωτές να ενημερώσουν τους αξιωματούχους να κρατούν τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας online.
«Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να κρατήσουμε τα φώτα αναμμένα στο Μίσιγκαν αυτό το καλοκαίρι και μετά», έγραψε ο Γενικός Διευθυντής του Thumb Electric Cooperative Dallas Brown στο Facebook σε πρόσφατη ανάρτησή του. 
Η αξιοπιστία των ηλεκτρικών εταιρειών κινδυνεύει σήμερα ενώ η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί.
Aυτή την εβδομάδα, οι ρυθμιστικές αρχές του Μίσιγκαν θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να κλείσουν περισσότερα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.
Ωστόσο, δεν πρέπει να κλείσουν πρόωρα.
Σύμφωνα με το Midcontinent Independent System Operator (MISO), το Μίσιγκαν μπορεί να αντιμετωπίσει ελλείψεις ρεύματος φέτος.
Η εποχική αξιολόγηση της ομάδας του προειδοποίησε ότι «ελλείψεις δυναμικότητας τόσο στις βόρειες όσο και στις κεντρικές περιοχές του και αφήνοντας μπορεί να προκαλέσει διακοπές».
Η πολιτεία, εν τω μεταξύ, θα λάβει μέτρα για την εφαρμογή ελεγχόμενων διακοπών ρεύματος.
Αυτό είναι ένα βήμα που ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος, η MISO, δεν έχει κάνει ποτέ πριν.
Σημειώνεται πως η MISO παρέχει ρεύμα σε περίπου 42 εκατομμύρια ανθρώπους σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ από τη Μινεσότα έως τη Λουιζιάνα και την καναδική επαρχία της Μανιτόμπα.
Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ δήλωσε την Παρασκευή ότι η προβλεπόμενη ζήτηση θα μπορούσε να φτάσει στο ωριαίο μέγιστο των 118,2 γιγαβάτ (GW) υπό κανονικές συνθήκες αυτό το καλοκαίρι και 125,2 GW σε ακραίες συνθήκες.
Για να καλύψει αυτή τη ζήτηση αιχμής, η MISO αναμένει να έχει διαθέσιμη ισχύ 143,2 GW.
Ένα γιγαβάτ μπορεί να τροφοδοτήσει περίπου ένα εκατομμύριο σπίτια στις ΗΠΑ κατά μέσο όρο, αλλά μόλις 200.000 σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης