Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με ρουσφέτι η αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος από τον Αύγουστο λόγω ΔΕΔΔΗΕ

Με ρουσφέτι η αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος από τον Αύγουστο λόγω ΔΕΔΔΗΕ
Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν θα μπορεί να ικανοποιεί τα κατά χιλιάδες αντίστοιχα αιτήματα
Σχετικά Άρθρα

Κενό γράμμα θα αποδειχθεί το δικαίωμα των καταναλωτών να αλλάζουν πάροχο ανά μήνα με το νέο καθεστώς που επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ που να σημειωθεί εμφανίζεται με καλές προθέσεις αλλά ο κ. Κώστας Σκρέκας, δεν φρόντισε να αντιμετωπίσει και τα τεχνικά ζητήματα που θα προκύψουν με την υλοποίηση των αιτημάτων των καταναλωτών.
Η μόνη αρμόδια υπηρεσία για να συνδέει ή αποσυνδέει τα ρολόγια ενέργειας των καταναλωτών από τον ένα πάροχο στον άλλον είναι ο ΔΕΔΔΗΕ.
Όταν ο συνολικός αριθμός των καταναλωτών της χαμηλής τάσης είναι 6.784.564 θα απαιτούνται ισχυρά «μέσα» για να ικανοποιηθεί ο καταναλωτής.
Όταν υποβληθούν αιτήσεις από 30.000 καταναλωτές – νοικοκυριά για αλλαγή προμηθευτή από τις αρχές Αυγούστου θα περιμένουν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν από τον ΔΕΔΔΗΕ όταν το χρόνο είναι σε θέση να εξυπηρετεί 100.000 νοικοκυριά.

Τα μεγάλα μέσα για την αλλαγή παρόχου

Είναι προφανές ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να ικανοποιεί αντίστοιχα αιτήματα όταν σε φυσιολογικές συνθήκες, ο χρόνος μεταφοράς από τον έναν πάροχο στον άλλο απαιτεί τρεις εργάσιμες ημέρες.
Είναι προφανές ότι η νομοθετική παρέμβαση είναι κενό γράμμα διότι ο φορέας που είναι εξουσιοδοτημένος θα …σηκώσει τα χέρια ψηλά, όταν κατατεθούν τα πρώτα αιτήματα για αλλαγή παρόχου που να σημειωθεί θα είναι κατά χιλιάδες.
Το κυνήγι για αλλαγή προμηθευτή θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις διότι ο προηγούμενος δεν θα μπορεί να τον αποτρέψει να αναζητήσει νέο και κυρίως δεν θα είναι σε θέση να ζητήσει τη διακοπή του ρεύματος στην περίπτωση που έχει οφειλές.
Το περιβάλλον με τη βούλα του ΥΠΕΝ θα διαμορφώσει στην πράξη έναν νέο «ενεργειακό τουρισμό» αλλά όλοι θα εγκλωβιστούν στον ΔΕΔΔΗΕ που δεν θα μπορεί να τους εξυπηρετήσει όλους ταυτόχρονα.

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι νέες ταρίφες της ενέργειας

Ένα έως δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα οι παρόχοι ενέργειας θα αναρτήσουν τις νέες τιμές τιμολόγησης της Kwh την Κυριακή 10 Ιουλίου όπως προβλέπει η νομοθετική διάταξή του ΥΠΕΝ αλλά δεν προσδιόρισε το χρόνο ανάρτησης από την πλευρά των παρόχων με αποτέλεσμα όλοι οι πάροχοι να εκμεταλλευτούν ένα ακόμη κενό της νομοθεσίας.
Βέβαια εάν η ανάρτηση γίνει μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και έχει περάσει ακόμη και ένα δευτερόλεπτο μπορεί το ΥΠΕΝ να επιβάλλει κυρώσεις.
Η αγορά των προμηθευτών ενέργειας θα περιμένει πρώτη τη ΔΕΗ να αναρτήσει τη νέα ταρίφα της Kwh για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι προμηθευτές.
Η έκπληξη θα ήταν να ανακοινώσει νωρίτερα η ΔΕΗ την νέα ταρίφα για τους καταναλωτές.
Ανεξάρτητα ποιος θα δώσει πρώτος τη δημόσια πληροφορία το γεγονός είναι ότι οι καταναλωτές θα πληρώνουν ακριβά το ρεύμα παρότι φεύγει από το προσκήνιο η ρήτρα αναπροσαρμογής.
Η τιμή της Mwh ανήλθε στα 323,78 ευρώ στο Χρηματιστήριο Ενέργειας και αφορά τη χρέωση για τις καταναλώσεις της Τρίτης 5 Ιουλίου.
Η άνοδος κατά 9.15% οφείλεται στην άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου με το συμβόλαιο του TTF να διαμορφώνεται στα 160 ευρώ ανά Mwh.
Η αγορά της Κροατίας έσπασε το φράγμα των 400 ευρώ και συγκεκριμένα ήταν 413, 90 ευρώ.
Η Γερμανία έγραψε 318 ευρώ και η Γαλλία τα 371 ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης