Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τουρκία: Το πετρέλαιο στα Άδανα θα αποδώσει έως και 8 εκατ. βαρέλια αξίας 1 δισ. δολαρίων

Τουρκία: Το πετρέλαιο στα Άδανα θα αποδώσει έως και 8 εκατ. βαρέλια αξίας 1 δισ. δολαρίων
Οι προσπάθειες γεώτρησης αποτελούν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης να μειώσει την εξάρτηση από δαπανηρές εισαγωγές ενέργειας.
Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας Fatih Donmez, η ποσότητα ανακτήσιμου πετρελαίου από το κοίτασμα Çukurova στη νότια επαρχία των Αδάνων αναμένεται να φτάσει τα 8 εκατομμύρια βαρέλια.
Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο κοίτασμα όπου ο πρόεδρος Erdogan ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ανακάλυψε αποθέματα πετρελαίου αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στις 28 Ιουνίου.
Καθώς τα πηγάδια Çukurova-1 και Çukurova-2 είναι τα πιο ρηχά στη χώρα, σε βάθος 430 μέτρων (1411 πόδια) και 358 μέτρα, αντίστοιχα, τόσο το κόστος επένδυσης όσο και το κόστος παραγωγής θα είναι πολύ χαμηλό, εξήγησε ο Donmez.
Η ημερήσια μέση παραγωγή από αυτά τα πηγάδια στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης είναι 100-120 βαρέλια, αλλά ο υπουργός είπε ότι η πρόβλεψη όταν αναπτυχθεί είναι για περίπου 7,5 εκατομμύρια - 8 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από αυτό το κοίτασμα, η αξία του οποίου είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια .
Σχετικά με την επιτυχία αυτής της οικονομικής εύρεσης πετρελαίου, ο Donmez είπε ότι έχουν προγραμματιστεί περισσότερες γεωτρήσεις σε οκτώ πηγάδια για να ανέλθει ο συνολικός αριθμός σε 10 μέχρι το τέλος του έτους.

Οι προσπάθειες γεώτρησης αποτελούν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης να μειώσει την εξάρτηση από δαπανηρές εισαγωγές ενέργειας

Ο Donmez υπενθύμισε ότι μόλις πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια, η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου από την κρατική εταιρεία γεώτρησης και εξερεύνησης, Turkish Petroleum Corporation (TPAO) ήταν 37.000 βαρέλια, αλλά τώρα ξεπερνά τα 60.000 βαρέλια.
«Κατά την ίδια περίοδο, προσθέσαμε άλλα 70 εκατομμύρια βαρέλια στα συνολικά μας αποθέματα με επιπλέον ανακαλύψεις», είπε.
Αυτές οι προσθήκες συνέβαλαν στην ελάφρυνση των εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι οποίες είναι πολύ υψηλές σε 92% για το πετρέλαιο και 99% για το φυσικό αέριο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης